Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Lokale Economie

Het netwerk Lokale Economie verenigt de kennis en ervaring van diensthoofden lokale economie van de stads- en gemeentebesturen in Limburg. Het is een exclusief forum waarbinnen zij op een open, directe en discrete manier elkaar helpen om een goede dienstverlening voor ondernemers uit te bouwen.

De netwerkleden wisselen ervaringen uit met het ondernemersweefsel en werken mee aan de belangenbehartiging van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. De onderwerpen worden door de leden bepaald en spelen in op actuele topics en tendensen zoals de krapte op de arbeidsmarkt, hoge energieprijzen, gebrek aan ruimte, belang van goede mobiliteit, de grondstoffenproblematiek en heldere communicatie.

"Diensthoofden Lokale Economie connecteren sterk met het bedrijfsleven en behartigen mee de belangen van de lokale ondernemers." - Melissa Allegrezza, Stad Hasselt (Voorzitter stuurgroep Lokale Economie)

Agenda 2024
DatumLocatieUurThema
05/02/2024Universiteit Hasselt, Hasselt09u30 - 12u30Kick-off van het netwerk
Hoe versterkt de universiteit het lokaal ondernemerschap en onderwijs
April 2024Open Thor Living Lab (EnergyVille), Genk10u00 - 13u00Inspiratiesessie over het wonen, werken en leven van de toekomst. Samenwerkingsverbanden tussen ondernemingen, kennisinstellingen, burgers en overheden
28/05/2024Terhills, Maasmechelen10u00 - 14u00Dialoog met Visit Limburg over de bijdrage van toerisme aan de economische groei en de tol die een lokale overheid daarin kan opnemen
30/09/2024Gemeente Pelt, Pelt10u00 - 13u00Fusiegemeente Pelt over het ruimtelijk beleidsplan dat richting 2025 focus legt op de open ruimte in plaats van de bebouwde ruimte
November 2024Europese Logistieke Campus, Ham10u00 - 14u00Bezoek aan BCTN-terminal samen met enkele mobiliteitsexperts

 

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk Lokale Economie is Melissa Allegrezza (Hasselt). Verder bestaat de stuurgroep uit Nele Joseph (Pelt) en Joel Libert (Tongeren). 

Lidgeld

De prijs van het netwerk voor 2024 bedraagt 640 euro excl btw. Hiervoor voorziet Voka – KvK Limburg 5 sessies een locatie, spreker en catering. Het lidmaatschap is persoonsgebonden, in functie van de topics is het mogelijk om een extra deelnemer (voorbeeld diensthoofd mobiliteit of omgeving) mee te nemen (bijdrage 50 euro). Zich laten vervangen kan niet, doelstelling van het netwerk is net het uitbouwen van contacten met ambtenaren lokale economie.

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

Het netwerk richt zich op diensthoofden lokale economie van de steden en gemeenten in Limburg. 

Inschrijven kan hier!

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging