Skip to main content
Map

Lokale Economie

Het netwerk Lokale Economie verenigt de kennis en ervaring van diensthoofden lokale economie van de stads- en gemeentebesturen in Limburg. Het is een exclusief forum waarbinnen zij op een open, directe en discrete manier elkaar helpen om een goede dienstverlening voor ondernemers uit te bouwen.

De netwerkleden wisselen ervaringen uit met het ondernemersweefsel en werken mee aan de belangenbehartiging van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. De onderwerpen worden door de leden bepaald en spelen in op actuele topics en tendensen zoals de krapte op de arbeidsmarkt, hoge energieprijzen, gebrek aan ruimte, belang van goede mobiliteit, de grondstoffenproblematiek en heldere communicatie.

"Diensthoofden Lokale Economie connecteren sterk met het bedrijfsleven en behartigen mee de belangen van de lokale ondernemers." - Melissa Allegrezza, Stad Hasselt (Voorzitter stuurgroep Lokale Economie)

Agenda 2022-2023
Datum Locatie Uur Thema
15/02/2023 Huis van de Limburgse ondernemer, Hasselt 10u

Kick-off van het netwerk
Uitdagingen voor ondernemingen
Versterken samenwerking dienst lokale economie

19/04/2023 Corda Campus, Hasselt 10u

Toelichting werking Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) & voorstelling toekomstplannen en bedrijfsbezoek Corda Campus

14/06/2023 NAC, Houthalen-Helchteren 10u

Ontwikkeling van bedrijventerreinen met bezoek aan Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren en De Schacht in Heusden-Zolder ism City-D Wes

Najaar 2023 TBA TBA TBA
Najaar 2023 TBA TBA TBA

 

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk Lokale Economie is Melissa Allegrezza (Hasselt). Verder bestaat de stuurgroep uit Nele Joseph (Pelt) en Joel Libert (Tongeren). 

Lidgeld

De prijs van het netwerk voor 2023 bedraagt 625 euro excl btw. Hiervoor voorziet Voka – KvK Limburg 5 sessies een locatie, spreker en catering. Het lidmaatschap is persoonsgebonden, in functie van de topics is het mogelijk om een extra deelnemer (voorbeeld diensthoofd mobiliteit of omgeving) mee te nemen (bijdrage 50 euro). Zich laten vervangen kan niet, doelstelling van het netwerk is net het uitbouwen van contacten met ambtenaren lokale economie.

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

Het netwerk richt zich op diensthoofden lokale economie van de steden en gemeenten in Limburg. 

Inschrijven kan hier!

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur belangenbehartiging