Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Limburgse Wijnbouw

Het netwerk Limburgse Wijnbouw verenigt Limburgse wijnboeren en wijnprofessionals in 5 sessies per jaar. Een passie voor wijn en productkennis staan centraal in combinatie met zakelijke netwerking, kennis- en ervaringsuitwisseling. Door de grote hoeveelheid Limburgse wijnbouwers (met 40 geregistreerde wijnboeren staat Limburg op kop) en het belang van (wijn)toerisme voor de regio willen we ook de belangen behartigen van de wijnprofessionals uit onze provincie. De sessies worden steeds op locatie georganiseerd, zowel binnen als buiten de Limburgse grenzen.

Het netwerk  verenigt als enige alle Limburgse wijnproducenten, zowel van de twee erkende BOB’s: Haspengouw en Maasvallei, als de overige Limburgse Landwijn. Dit moet leiden tot verdere professionalisering van de wijnbouw, maar ook de promotie van de Limburgse wijnen in België en daarbuiten.

De combinatie van Limburgse wijnbouwers en andere wijnprofessionals resulteert in de ideale proeftuin voor de verdere ontwikkeling van de Limburgse wijnbouw. De wijnboer gaat namelijk rechtstreeks in dialoog met zijn/haar doelgroep (consument) als importeurs (wijnhandelaars).

Team Belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg capteert de ondernemersuitdagingen van de wijnprofessionals.

Agenda 2023-2024
DatumLocatieUurThema
13/09/2023PXL-NeXT18u30Extra: Startevent Netwerken - Spreker: Marnick Vandebroek
06/11/2023Chardonnay Meerdael17uBelgië Bruist: Belgische schuimwijnen
29/01/2024Corda Campus18u30Limburgs wijntoerisme
04/03/2023Brouwland18u30Drink&Learn: duurzame wijnbouw
25/04/2024Corda Campus (auditorium)10uLimburgs Wijnbouwcongres: 30 sprekers - 7 minuten - Limburgse Wijnbouw 360°
11/06/2024Gast (Lummen)18u30Culinaire speeddate

 

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 700,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

Dit netwerk is exclusief voor Voka-leden.

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

Limburgse wijnbouwers en bedrijfsleiders van ondernemingen die actief zijn in de drank- en wijnsector, die lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg, kunnen toetreden. Een professionele link met wijn is noodzakelijk.

Inschrijven kan hier!

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Toon Balis (Brouwland). Verder wordt dit netwerk aangestuurd door Ilse Swennen (Wijndomein De Steinberg), Joppe Theunis (Terroir-Wijnsafari) en Brecht Vanhoef (Baeten Vinopolis). 

Limburgs Wijnbouwcongres: 360°

Op 25/04/2024 organiseerde het Limburgs Wijnbouwnetwerk van Voka - KvK Limburg het allereerste Limburgs Wijnbouwcongres i.s.m. Stichting Promotie Limburgse Wijnen (NL). 30 spreker gaven in 7 minuten een pitch over de initiatieven die zij hebben genomen ter promotie van de Limburgse wijnen. 

Contactpersoon

Menno Van Gemeren

Senior adviseur belangenbehartiging