Skip to main content
Map

Limburgse Wijnbouw

Het netwerk Limburgse Wijnbouw verenigt Limburgse wijnboeren en wijnprofessionals in 5 sessies per jaar. Een passie voor wijn en productkennis staan centraal in combinatie met zakelijke netwerking, kennis- en ervaringsuitwisseling. Door de grote hoeveelheid Limburgse wijnbouwers (met 40 geregistreerde wijnboeren staat Limburg op kop) en het belang van (wijn)toerisme voor de regio willen we ook de belangen behartigen van de wijnprofessionals uit onze provincie. De sessies worden steeds op locatie georganiseerd, zowel binnen als buiten de Limburgse grenzen.

Het netwerk  verenigt als enige alle Limburgse wijnproducenten, zowel van de twee erkende BOB’s: Haspengouw en Maasvallei, als de overige Limburgse Landwijn. Dit moet leiden tot verdere professionalisering van de wijnbouw, maar ook de promotie van de Limburgse wijnen in België en daarbuiten.

De combinatie van Limburgse wijnbouwers en andere wijnprofessionals resulteert in de ideale proeftuin voor de verdere ontwikkeling van de Limburgse wijnbouw. De wijnboer gaat namelijk rechtstreeks in dialoog met zijn/haar doelgroep (consument) als importeurs (wijnhandelaars).

Team Belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg capteert de ondernemersuitdagingen van de wijnprofessionals (zoals dat ook is opgenomen als een van de doelstelling van de Haspengouwse ondernemersclub @hoc).

Agenda 2022-2023
Datum Locatie Uur Thema
07/03/2023 Voka - KvK Limburg 18u Startbijeenkomst: belang Limburgse wijnbouw & technologie in de wijngaard
02/05/2023 Voka - KvK Limburg 18u30 Geschiedenis en toekomst van de Belgische wijnbouw door Dennis van den Buijs & degustatie
15/06/2023 Borgloon 17u Terroir-wijnsafari & BBQ

 

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 700,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

Voor de resterende periode 2022-2023 bedraagt het lidgeld nog € 350,00 (excl. btw). We komen nog samen in maart, april en juni.

Dit netwerk is exclusief voor Voka-leden.

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

Limburgse wijnbouwers en bedrijfsleiders van ondernemingen die actief zijn in de drank- en wijnsector, die lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg, kunnen toetreden. Een professionele link met wijn is noodzakelijk.

Inschrijven kan hier!

Contactpersoon

Menno Van Gemeren

Adviseur belangenbehartiging