Skip to main content
Map

Duurzaam Ondernemen

Is uw bedrijf bewust bezig met Duurzaam Ondernemen, via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) of gewoon door eigen passie en interesse? Dan is dit netwerk zeker iets voor u!


Doel en missie van het netwerk:

  • Kruisbestuiving realiseren tussen sectoren met als doel van elkaar te leren en zo verdere stappen te zetten richting duurzaamheid.
  • Bekijken hoe initiatieven tot duurzaamheid een meerwaarde kunnen bieden aan bedrijven.
  • Een actieve deelname wordt aangemoedigd. Cases en vragen van de netwerkleden kunnen aan bod komen in de sessies. Het is de bedoeling om hier in groep antwoorden op te vinden.
  • Elke sessie zal zo duurzaam mogelijk worden georganiseerd. 
  • Op basis van de gegeven input tijdens de sessies, zal de stuurgroep wanneer ze dit opportuun vinden boodschappen formuleren aan het beleid, die worden opgenomen door de afdeling belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg.
     

 

Ons doel is antwoorden zoeken op praktische vragen van bedrijfsleiders die bedrijfsmatig kiezen voor meer duurzaamheid.

Karel Paesmans (Fruitsnacks)
Agenda 2022-2023

Agenda 2022-2023:

Datum Locatie Uur Thema
Donderdag 20/10/2022 Voka 18u30 Inclusie
Donderdag 08/12/2022 TBA 08u00 Duurzaamheidsrapportering 
Dinsdag 07/02/2023 Nitto Belgium, Genk 08u00 - 12u00 Berekenen van de CO2-footprint
Maandag 13/03/2023 TBA 18u00 - 22u00 Verduurzamen van het aankoopbeleid
Donderdag 01/06/2023 TBA 17u00-22u00 Biodiversiteit

 

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Karel Paesmans (Fruitsnacks). Verder bestaat de stuurgroep uit Kristof Das (Greenville), Dirk Franco (PXL), Ingrid Wasbauer (Nitto) en Valerie Veldeman (Veldeman Bedding).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 550,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

Zaakvoerders, managers en andere verantwoordelijken voor het duurzaamheidsbeleid binnen de organisatie. Uw bedrijf moet lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Het is belangrijk dat elk lid van dit netwerk effectief begaan is met duurzaamheid. Kandidaten voor dit netwerk kunnen zich melden door het invullen van een aanvraagformulier, dat de secretaris u na aanvraag tot inschrijving zal bezorgen. In dit formulier geeft u aan wat uw doel is om toe treden aan het netwerk, in welke sector u actief bent, hoe u momenteel met duurzaamheid bezig bent binnen uw bedrijf en welke specifieke vragen of cases u beantwoordt wil zien tijdens de sessies. De stuurgroep beslist over uw toetreden.

Lidmaatschap van het netwerk Duurzaam Ondernemen is persoonlijk. 

Schrijf je hier in!

vlaio

 

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen