Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Data Intelligence

Het netwerk Data Intelligence vormt een belangrijke Limburgse kern van expertise, kennis en ervaringsuitwisseling over big data. We zoeken de meerwaarde en intelligentie van data om een zakelijk voordeel te kunnen doen.


(Big) data veranderen heel wat sectoren en hoe het management wordt aangepast door de analyse van data, gaande van de gezondheidssector, tot de transport- en logistieke sector tot productie ondernemingen en zelfs het management van sportclubs.


Wordt data zo belangrijk als geld en olie, of is het maar een hype? Zal big data een verandering brengen in de huidige business modellen? Zullen we meer evolueren naar een diensteneconomie dan een productie-economie? Op deze en andere vragen zoeken we in dit netwerk een antwoord.


De besproken onderwerpen worden bepaald door de leden en spelen in op de actuele evoluties en tendensen.

  • U wilt graag opportuniteiten ontdekken waarvoor u met analyse- en big datatechnieken meerwaarde kunt creëren in verschillende afdelingen (Operations, Marketing & Sales, HR, Finance …).
  • Met data en analyse kan een bedrijf klantgedrag voorspellen, besluitvorming verbeteren, op trends inspelen en de ROI van marketinginspanningen vaststellen.
  • U wilt een duidelijker zicht krijgen op de nodige expertise, alsook wat uw IT en data-architectuur nodig heeft om met succes analyse- en big dataprojecten te realiseren.
     
Agenda 2023-2024
DatumLocatieUurThema
04/10/2023Conference gebouw Diepenbeek18u-22uGenerative AI
15/11/2023Energyville18u-22uData en explainable sustainability
21/02/2024TBA18u-22uHealth & Bio
19/03/2024DHL18u-22uTransport & logistiek
07/05/2024TBA18u-22uOpen Data 

 

Stuurgroep

Deze stuurgroep heeft als voorzitter Wouter Buckinx (Python Predictions), ondersteund door stuurgroepleden Pieter Jaeken (Callexcell), Yves Van Ingelgem (Zensor), Lieve Hontis (Jansen Pharmaceutica), Patrick De Mazière (UC Leuven - Limburg).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt  €550,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.  
Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier. 
 

Schrijf je hier in

Wie kan deelnemen?

Lidmaatschap van het netwerk Data Intelligence is persoonlijk. Het bedrijf waar u werkzaam voor bent is lid van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Profielen die toegelaten worden zijn:

  • Managers, CEO’s of zaakvoerders die hun beslissingen willen baseren op analyse en big data
  • Projectmanagers die te maken krijgen met analyse- en big dataprojecten en (mede) verantwoordelijk zijn voor de strategie van hun onderneming

Deelnemers van dit netwerk kunnen een concrete case voorleggen waaruit blijkt dat zij actief bezig zijn met data intelligence in hun onderneming.

Schrijf je hier in!
 

vlaio

 

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering