Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Smart Cities

smart

 

Smart

Wat

Een Smart City is visionair, digitaal, open en collaboratief. Een sector- en beleidsoverschrijdende visie en geïntegreerde werking is onontbeerlijk. Slimme oplossingen vragen immers om uiteenlopende expertises: infrastructuur, energie, mobiliteit, veiligheid, milieu, ICT en planning. Bij deze netwerkbijeenkomsten staat bijgevolg de uitwisseling van kennis en ervaring centraal. Daarnaast wenst het netwerk diverse aspecten van Smart Cities-uitdagingen onder de loep te nemen: naast technologie, ook juridische, communicatie- en marketing gerelateerde aspecten die belangrijk zijn voor lokale besturen in het uitrollen van hun beleid.

Agenda 2019-2020:

  • Sessie 1: Woensdag 25/09/2019: Startevent netwerken (Thor Central Genk)
  • Sessie 2: TBC
  • Sessie 3: TBC
  • Sessie 4: TBC
  • Sessie 5: TBC
  • Sessie 6: TBC

Wie

De doelgroep bestaat uit ondernemers, academici, lokale overheden en toeleveranciers die gericht zijn op Smart Cities of er potentieel in zien. Lidmaatschap van het netwerk is persoonlijk en het bedrijf waarvoor u werkzaam bent, dient lid te zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg.

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Astrid Hannes (Hogeschool PXL). Verder bestaat de stuurgroep uit Roeland Engelen (LRM), Paul Kerkhofs (APK), Paul Coomans (Infrax) en Ludo Kelchtermans (Nuhma).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 296,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

Contact

Secretaris van het netwerk Smart Cities is Birgitt Deckers:
E-mail: birgitt.deckers@voka.be
Tel.: 011 56 02 37

2

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo