Skip to main content

Q-Stage

Voka-Kamer van Koophandel Limburg wil meer kwaliteitsvolle stages en plant in Q-Stage acties op 3 terreinen: een kwaliteitslabel voor stagebedrijven (Q-Stagelabel), een kwaliteitsproject voor ambitieuze stagiairs (Q-Studenten), actieve bemiddeling tussen stagiairs en bedrijven (Q-Projecten). Dit project werd ontwikkeld met de steun van de provincie Limburg en in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg.

Voka Q-Stage

Q-Stagelabel voor bedrijven

Dit kwaliteitslabel, ontwikkeld in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK), om de inspanningen van de stagebedrijven richting te geven, bij te sturen en te valideren.
Door te plannen, te verbeteren, te meten en bij te sturen wordt gewerkt aan een echt stagebeleid als onderdeel van het ondernemingsbeleid.
Wij bieden de bedrijven ondersteuning en begeleiding door professionals in dit traject. Het label wordt bovendien een strategisch wapens in de War for Talent, die volop terug aanwakkert. Profileer uw bedrijf bij de laatstejaarsstudenten.

Voor meer informatie hoe in te schrijven voor dit gratis traject, contacteer Debbie Goudriaan: debbie.goudriaan@voka.be.

 

Q-Studenten

Studenten, die het onderste uit de kan willen halen om zich voor te bereiden op hun verdere carrière, vinden hier een traject met diverse workshops en activiteiten. Deze extra bagage geeft hen een voorsprong bij hun start op de arbeidsmarkt.

We voorzien bijvoorbeeld workshops rond ondernemerschap, solliciteren en netwerking, deelname aan netwerkevents van Voka-Kamer van Koophandel Limburg. Deze extra inspanningen worden beloond met een Q-certificaat om aan hun CV of portfolio toe te voegen.

Meer informatie? klik hier

 

StageAwards

Tijdens de jaarlijkse StageAwards worden de beste stagiaires secundair en hoger onderwijs, stageschool en stagebedrijf in de kijker gezet. 

Meer informatie? klik hier

 

Q-Projecten

Hoe vind je gemotiveerde stagiairs? Hoe ben je zeker dat de inhoud van de stage aansluit bij de interesses van de student? Maak vooraf duidelijk wat je wil. Maak je aanbod voor een stageplaats, eventueel in combinatie met een bachelor- of masterproef, bekend bij stagiairs via Voka - Kamer van Koophandel Limburg.

Voor meer informatie, contacteer Debbie Goudriaan: debbie.goudriaan@voka.be

 

Partners Q-Stage

 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo