Skip to main content
Map
  • Limburg
  • Nieuwe en alternatieve verloningstechnieken voor bedrijfsleiders en aandeelhouders (online)

Nieuwe en alternatieve verloningstechnieken voor bedrijfsleiders en aandeelhouders (online)

Workshop: Fiscaal voordelig geld uit jouw vennootschap halen via o.a. toekenning van opties.

Deze opleiding zal live online gepresenteerd worden door de docent ten gevolge van de maatregelen van de overheid omtrent het coronavirus.

In een steeds strenger wordende fiscale omgeving is het moeilijk geworden om op een interessante manier geld uit jouw vennootschap te halen waarbij zowel de belastbare winst van het vennootschap verminderd wordt als de belastingdruk bij de ontvanger geminimaliseerd wordt.

In dit kader bespreken we graag een nieuwe en fiscaal interessante alternatieve bezoldigingstechniek voor bezoldigde bestuurders van Belgische vennootschappen (zowel operationele vennootschappen als managementvennootschappen), waarvoor de Dienst Voorafgaande Beslissingen (DVB) recent haar goedkeuring heeft verleend. Deze innovatieve techniek is gebaseerd op de gratis toekenning van aandelenopties van een bevek aan de zaakvoerder-bestuurder van de vennootschap.

Programma
  • Overzicht van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouder zijn van eigen vennootschap
  • Principes en context van nieuwe bezoldigingstechniek
  • Praktijkvoorbeeld
  • Toelichting Ruling

Na dit seminarie zal jij in staat zijn om diverse technieken te vergelijken waarbij je fiscaal voordelig geld uit jouw vennootschap kan halen.

De nieuwe alternatieve bezoldigingstechniek die in dit seminarie wordt toegelicht, laat je toe om in een juridisch en fiscaal zeker kader een bijkomende bezoldiging toe te kennen aan de bestuurder. Deze bijkomende bezoldiging is aftrekbaar in hoofde van de vennootschap, en is bij de ontvanger onderworpen aan een relatief lage belastingdruk.

Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers.

Geen voorkennis vereist.

Docent

Michelle Bovy, Founding Partner B-Sure

Vanuit hun ankerplaats bij de Hasseltse kanaalkom loodst B-Sure jonge zelfstandigen, ambitieuze ondernemers, vrije beroepers en professionele sporters met vermogensplanning op maat naar een onbezorgde financiële toekomst.

- IAB-erkenningsnummer: B0687/2019-09

-BIBF-erkenningsnummer: 101175

KMO-portefeuille

Tussenkomst via KMO-portefeuille mogelijk. Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?