Skip to main content

Nextgen Community

Kom je uit een ondernemend nest? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat jouw mogelijkheden voor de toekomst zijn, binnen én buiten het familiebedrijf. De sprong wagen om in het bedrijf van de familie te stappen, gaat niet over één nacht ijs. Nextgen Community helpt je met het maken van belangrijke beslissingen over jouw toekomst.

Binnen de familie veronderstelt men misschien dat je de organisatie wil overnemen, maar is dat wel zo? Wat komt er kijken bij de instap in het familiebedrijf? Heb je zussen of broers die er anders over denken? Wat zijn jouw mogelijkheden voor de toekomst als kind opgegroeid in een familie dat een bedrijf bezit?

Opgroeien in een ondernemend nest brengt opportuniteiten met zich mee, maar deel uitmaken van het bedrijf van je familie of het zelfs overnemen is een uitdagend engagement. Het is een topic waar je veel over moet praten en discussiëren, maar bij je directe vriendenkring kan je niet altijd terecht.

Nextgen community brengt je in contact met jongeren in dezelfde situatie. In vier sessies denken we na over jouw toekomst binnen het familiebedrijf.

Nextgen Community biedt antwoorden op al jouw vragen omtrent het al dan niet overnemen van of het deelnemen aan de familiale activiteiten. Tijdens dit traject kom je in contact met jongeren in een soortgelijke situatie. Via verschillende experten en praktijkgetuigenissen word je in vier sessies geïnspireerd over de mogelijkheden die de toekomst voor jou brengt. Wegens succes zijn we ondertussen al toe aan de zesde editie van dit traject!

Dit traject vindt plaats in een gesloten groep van 8-10 deelnemers zodat je open en vrijuit kan spreken over de uitdagingen, problemen of bekommernissen die jouw pad kruisen. 

Sessie 1 - Dinsdag 23 februari 2021

Kennismaking & Opvolging in het kort (Peter Vandeput, Van Havermaet):
Tijdens deze 1e sessie laten we jullie kennismaken met de verschillende rollen in een familiebedrijf.

Sessie 2 - Dinsdag 16 maart 2021

Communicatie & Emotie (Liesbeth Vandenrijt, Motmans & Partners):
In een familiebedrijf gaat het naast de zaak vooral om mensen, die in relatie staan of zelfs deel uitmaken van de bedrijfsfamilie. In aanloop van diverse belangrijke gebeurtenissen zoals een bedrijfsoverdracht zien we dat de complexiteit van de relaties vaak toeneemt en de communicatie tussen (familie)leden onder druk kan komen te staan. Nochtans vormt effectieve communicatie een van de voornaamste sleutels om alle violen gelijk te stemmen. Maar hoe doe je dat: effectief communiceren?

Sessie 3 - Dinsdag 20 april 2021

Techniciteit familiale overdracht (Katrien Cools en Anna Lenaers, KBC):
Indien je ooit zal willen overgaan tot effectieve familiale opvolging, kan de eigendom worden overgedragen door schenking of verkoop. Maar wat zijn nu de fiscale en juridische consequenties hiervan? Zullen hier belastingen op geheven worden en hoeveel? Wat met zussen en broers, dienen zij uitgekocht te worden? En welke modaliteiten dienen er vastgelegd te worden om in de toekomst niet voor voldongen feiten te komen staan? 

Sessie 4 - Donderdag 06 mei 2021

Family Business Happening
Familiebedrijven hebben een uniek DNA en zijn een belangrijke motor voor de groei van de economie. Tijdens dit inspirerend event staan we stil bij een aantal relevante thema’s voor het verder uitbouwen & continueren van het familiebedrijf.

Vincent Warson

 

Nextgen Community is op zoek naar (kandidaat) opvolgers vanaf 18 jaar die opgegroeid zijn binnen een ondernemende familie

  • Je bent (nog) niet actief in het familiebedrijf (student of extern aan het werk), maar je denkt alvast na over deze stap
  • Je bent enkele jaren actief in het familiebedrijf en je wil nadenken over de toekomst

Banner

Foto

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

€550.00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail).

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo