Skip to main content
Map
Voka Lerend Netwerk

Cybersecurity

Digitalisering, IT & Technologie

In de huidige digitale wereld, waarin cyberaanvallen een steeds grotere bedreiging vormen voor organisaties van alle groottes en in alle sectoren, is een lerend netwerk essentieel voor een effectieve cybersecurity. Want wat als je te maken krijgt met een cyberaanval? Welke communicatiestrategie hanteer je? En hoe garandeer je de businesscontinuïteit? Ontdek het antwoord op deze vragen tijdens dit Lerend Netwerk en zorg dat jouw onderneming klaar is voor een cybercrisis.

1 op 8 bedrijven onder cybervuur

Uit de Cybersecurity Barometer van VLAIO blijkt dat 1 op 8 bedrijven in 2021 het slachtoffer werd van een cyberaanval, waarbij zowel kleine als grote bedrijven werden getroffen. Om dit te bestrijden is een doordachte aanpak noodzakelijk. Toch heeft slechts een minderheid van de ondernemingen (38,3%) gepaste procedures om op cyberaanvallen te reageren. Jij kan het verschil maken met het creëren van een weldoordachte werkwijze om voor, tijdens en na een disruptieve aanval gepast te handelen.

  • + Sterk lerend netwerk
  • + Co-creatie m.b.t. cybersecurity
  • + Gedegen crisismanagement

Hoe gaan we te werk?

Doorheen zes sessies ga je via co-creatie dieper in op de diverse aspecten van een cybercrisis, leer je specifieke vaardigheden op vlak van crisismanagement en stellen we jou in staat om zelf een Crisis Management Plan op te maken. Volgende thema's komen mogelijks aan bod: Securitysystemen, phishing, Multicloudsecurity, Cybercrime-as-a-service, Cyberresilience, XDR, netwerk en securitybeheer, security by design,...

Praktische informatie

Doelgroep

Dit Lerend Netwerk richt zich op CIO, CTO, DPO, IT-managers, cybersecurity verantwoordelijken en professionals die volop nadenken over de volgende vragen:

  • Hoe bereidt de organisatie zich voor op een cybercrisis?
  • Hoe communiceert de onderneming naar de diverse stakeholders tijdens een cybercrisis?
  • Welke rol heeft de operationele expert voor, tijdens en na de cybercrisis?
  • Welke data is cruciaal om de businesscontinuïteit te garanderen?

Het Lerend Netwerk wordt sector overschrijdend en niet-concurrentieel samengesteld, zo kom je terecht in een open, vertrouwde groep waar je geïnspireerd wordt door inzichten, kennis en ervaring.

Toegevoegde waarde

Doorheen zes sessies ga je via co-creatie dieper in op de diverse aspecten van een cybercrisis, leer je specifieke vaardigheden op vlak van crisismanagement en stellen we jou in staat om zelf een Crisis Management Plan op te maken. Volgende thema's komen mogelijks aan bod: Securitysystemen, phishing, Multicloudsecurity, Cybercrime-as-a-service, Cyberresilience, XDR, netwerk en securitybeheer, security by design,.. 

Programma

Voorlopige planning:

Sessie 1: Kick-off - Proximus + praktijkgetuigenis
Sessie 2: Asses
Sessie 3: Prepare: Voorkomen is beter dan genezen, hoe voorkom je een cybercrisis? 
Sessie 4: React: Hoe, wat en naar wie communiceer je tijdens een cybercrisis?
Sessie 5: Recover: Wat na een cybercrisis? Hoe herstel je en wat zijn de verbeterpunten?
Sessie 6: Proximus

Interesse? 

Laat het ons weten via onderstaande button en wij nemen contact met jou op voor een vrijblijvend gesprek. 

Ja, ik heb interesse

Met dank aan onze partners

cybersecurity voka limburg

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Leden: €850.00
Niet-leden: €850.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

LI - RECORE