Skip to main content
Map

Mercurio

  • 02/06/2020

Wil je zelf een exportstrategie opstellen? Nieuwe buitenlandse markten veroveren of jouw positie in het buitenland versterken? Of wil je je expertise en ambities aftoetsen met andere ondernemers? Dan zijn we blij je te melden dat Mercurio is geboren!

Internationaal ondernemen voor bedrijven in al hun levensfasen. Welkom bij Mercurio, het netwerk van Voka voor ondernemers die samen ondernemend Vlaanderen verder willen uitbouwen, lokaal en in de wereld. 

Mercurio focust op ondernemers met internationale ambities. Wil je een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken? Nieuwe buitenlandse markten veroveren of er jouw positie versterken? Ben je reeds internationaal actief en wil je je expertise, ideeën, ambities aftoetsen of delen met andere ondernemers? Dan kan Mercurio iets voor jou zijn. We geloven in de kracht van een sterk netwerk. Een netwerk met een grote diversiteit aan profielen waar leren en groeien van en door elkaar centraal staat.

Wij maken je internationale plannen en ambities waar dankzij volgende trajecten;

  • Go International
  • Beyond Borders
  • Global Ambassadors

> Meer info over de overkoepelende rol van Mercurio: www.voka.be/mercurio

Go International

Ondersteuning voor ondernemers met weinig internationale ervaring die hun bedrijf over de grens willen versterken en competitief maken.

Doel
Tijdens dit traject wordt u begeleid bij het opstellen van een internationale exportstrategie. De volgende thema's zullen o.a. behandeld worden: keuze exportmarkt & marktanalyse, marktbenadering, risicobeheer & financiële planning, ...

Wanneer
Go International start op 19 mei 2021. Het traject bestaat uit 7 halve dagsessies. 

Prijs
Dit  traject kost €1000.

Interesse of meer info? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar: christine.thonnon@voka.be  

Beyond Borders

Begeleiding van ondernemers die al een exportstrategie hebben uitgewerkt en nieuwe markten willen veroveren en/of hun positie er willen versterken.

Doel
Het Mercurio Beyond Borders traject biedt collectieve begeleiding en netwerkformules met als doel de verkenning van een nieuwe potentiële buitenlandse markt en/of versterking positie bestaande markt en de beslissing van deelnemende bedrijven en ondernemers om de markt al dan niet op te nemen in hun strategie. De reflectie naar de eigen bedrijfscase is dan ook een cruciaal aspect binnen dit traject.
 
Wanneer
In 4 halve dagsessies vergaar je voldoende kennis over een specifieke buitenlandse markt. Hierbij worden allerlei experten uitgenodigd en zullen er relevante praktijkcases aan bod komen om je concrete tips mee te geven.
We gaan van start met Beyond Borders Duitsland:
- Sessie 1 : 26 november 2021 van 09u00 - 12u00
- Sessie 2 : 1 december 2021 van 09u00 - 12u00
- Sessie 3 : 6 december 2021 van 13u00 - 16u00
- Sessie 4 : 10 december 2021 van 13u00 - 16u00
 
Prijs
Dit traject kost € 550 (excl. btw).

Interesse of meer info? Klik hier!

Global Ambassadors

Netwerk van internationaal actieve ondernemers met veel expertise die ideeën willen aftoetsen en kennis delen. 

Doel
Internationaal ondernemen brengt een boel vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen.

Meer info vind je hier

Interesse of meer info? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar: christine.thonnon@voka.be

Internationale Voka Ambassadeurs

Een knap staaltje werk van onze International Voka Ambassadeurs! Tijdens de coronacrisis zijn ze aan het werk gebleven en hebben ze het business-gevoel hoog gehouden. 

eu

 

k

 

Contactpersoon

Christine Thonnon

Adviseur internationalisatie

Hulp nodig?

Internationaal Ondernemen

Wil je graag meer weten over Internationaal Ondernemen? Neem dan zeker hier een kijkje!