Skip to main content
Map

Actie van maart

Op deze pagina kom je alles te weten over de exclusieve, tijdelijke acties waarop jij als ondernemer kan intekenen. Dit is de uitgelezen kans om jouw onderneming extra in de spotlight te zetten en tegelijkertijd ook te linken aan onze events en activiteiten.

In Bedrijvig Limburg van maart, het magazine van Voka – KvK Limburg, geven we uitgebreid aandacht aan de MICE-mogelijkheden die Limburg biedt. We geven je graag de opportuniteit om andere ondernemers te laten weten wat de mogelijkheden zijn die u aanbiedt. Want laat ons eerlijk zijn. Limburg staat, mede door de inspanningen van velen, ook op het vlak van zakelijk toerisme, mooi op de kaart.  

Geef als ondernemer jouw gouden tip voor de toekomst in een artikel in ons magazine Bedrijvig Limburg. Op die manier help je mee aan de verandering van het ondernemerslandschap en krijg je bovendien dé uitgelezen kans om jouw onderneming extra in de kijker te zetten, met ons grootste netwerkevenement van het jaar.

Ontdek hieronder alvast wat een mogelijke insteek voor jouw artikel kan zijn.

Licht jouw expertise uit aan de hand van deze toekomstgerichte thema's

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen zijn begrippen waar de meeste ondernemers al vertrouwd mee zijn. Deze initiatieven zorgen niet enkel voor een kleinere ecologische voetafdruk, maar ook voor nieuwe businessopportuniteiten. 

Zet jouw bedrijf in op duurzame technieken en technologieën? Dan is dit de ideale insteek om in jouw artikel in Bedrijvig Limburg te verwerken.

Op deze manier breng je niet alleen de duurzaamheidsacties van jouw onderneming onder de aandacht, maar inspireer je andere Limburgse bedrijven ook om hetzelfde te doen.

Innovatie is een absolute must voor de groei van je bedrijf. Innoveren is niet alleen je producten en diensten vernieuwen, maar evengoed nieuwe materialen en moleculen ontwikkelen, nieuwe business modellen vormgeven, nieuwe processen invoeren, digitaliseren en zo veel meer. Als je als bedrijf innoveert, dan werk je aan continuïteit op middellange en lange termijn.

Enkel door verder te kijken dan vandaag, boek je de successen van morgen.

Speel in op dit hot topic en laat zien hoe future-proof jouw organisatie is of welke vooruitstrevende technieken jullie toepassen in de praktijk!

Vlaanderen heeft een van de meest open economieën van de wereld en internationale handel is dan ook een belangrijk onderdeel voor onze Vlaamse bedrijven. Daarnaast zijn buitenlandse investeringen ook een enorme belangrijke pijler van de Vlaamse economie. Buitenlandse bedrijven staan in voor een kwart van de totale private tewerkstelling en een derde van de gecreëerde toegevoegde waarde in Vlaanderen. 

Kijkt jouw onderneming over de grenzen heen en zijn jullie constant op zoek naar nieuwe markten? Zet deze activiteiten dan in de spotlight met een uitgebreid artikel in Bedrijvig Limburg!

Uit de laatste nieuwe enquête van Voka – Kamer van Koophandel Limburg blijkt dat de arbeidsmarkt de achilleshiel van onze economie is. Meer dan vier op de tien bedrijven zegt dat het vinden van geschikte medewerkers het laatste half jaar nóg moeilijker is geworden.

Fundamentele hervormingen blijven broodnodig, maar zowel ondernemers als Voka – KvK Limburg blijven niet bij de pakken zitten! Aan de hand van deze insteek kan jij in jouw artikel bijvoorbeeld tonen hoe jouw onderneming een toekomstgericht HR-beleid heeft ontwikkeld.

Enkele tips om samen voor een betere arbeidsmarkt te gaan:

  • Wees open, creatief en inclusief
  • Zorg ervoor dat je onderneming een community is waar mensen zich goed voelen en de nodige vrijheid krijgen om te werken

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg