Skip to main content
Map

Lerende netwerken

Voor managers en experts

Ben je manager en/of expert en zoek je ondersteuning binnen een bepaalde expertise? Raadpleeg ons lerend aanbod, opgedeeld binnen verschillende thema’s. Zo schaaf je jouw kennis bij via opleidingen en kennisdeling om zo optimaal in te zetten op het groeiverhaal van jezelf en de onderneming.

VCDO

Wil je duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering? Dan is het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) iets voor jou! Met de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties helpen we je naar een duurzame en future-proof onderneming. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen is een traject op maat van jouw onderneming. Met behulp van experts helpen we je om te evolueren naar een duurzame onderneming en dit aantoonbaar te maken door middel van een waardevol certificaat.

Meer info

From Waste 2 Profit 

16 ton per persoon. Dat is de hoeveelheid grondstoffen die in Europa jaarlijks gebruikt wordt. Tien ton daarvan gaat naar structurele zaken (denk aan infrastructuur, huisvesting, duurzame goederen) en zes ton verlaat de economie als afval. Met het Interreg-project From Waste 2 Profit pakken we dit probleem aan en moedigen we kmo’s uit de Maas-Rijnregio aan om in te zetten op afvalbeheer. Zo activeren we hen om een eerste stap te zetten richting duurzaamheid en circulariteit. 

Meer info

Digichange

Slechts een minderheid (3/10) van de Vlaamse ondernemingen is op dit moment bezig met het uitwerken van een plan om digitaal te transformeren en zo te kunnen groeien. Bovendien zet 6 op de 10 ondernemingen niet in op training en opleiding van hun medewerkers rond digitale vaardigheden (bron: digiscan). Nog heel wat werk voor de boeg om onze bedrijvige Limburgse provincie digitaal op de kaart te zetten!

Meer info

Digihub

De wereldeconomie is in volle transformatie en technologische ontwikkelingen stapelen zich op. Dit zorgt voor nieuwe trends en manieren waarop ondernemingen handel drijven. Alleen, hoe ga je hiermee als ondernemer concreet mee aan de slag? Bij Digihub krijg je advies van experten, kan je experimenteren wat voor jouw bedrijf het beste werkt en helpen we jou met de implementatie van nieuwe digitale toepassingen. Zo krijgt jouw onderneming een digitale boost.

Meer info

DigitSME

Voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB/KMO's) is een internationale en digitale mentaliteit essentieel. DigitSME is bedoeld om het MKB/KMO op deze gebieden te versterken.

Meer info

Business clubs

Stoom je bedrijf klaar voor future-proof ondernemen! Ben jij als ondernemer klaar voor de toekomst? Door de laatste economische en maatschappelijke ontwikkelingen werden er heel wat pijnpunten blootgelegd, maar ook nieuwe uitdagingen gecreëerd. Zij die inzetten op innovatie en hun businessmodel onder de loep nemen, zullen concurrentieel blijven. En net daarom organiseren we jaarlijks maar liefst vijf business clubs waarin inspiratie en kennisdeling centraal staan.

  • Artificial intelligence 
  • Innovatie 
  • Scouting industrie 4.0
  • Smart warehousing 

Meer info

Mercurio

Internationaal ondernemen biedt heel wat mogelijkheden voor Limburgse bedrijven. Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij Limburgse bedrijven met internationale ambitie. Je kan bij ons terecht voor expertise in internationaal ondernemen, ervaringsuitwisseling rond internationaliseren en een groot en divers netwerk met trajecten voor elke ondernemer.

  • Go International
  • Go International 4 services 
  • Beyond Borders
  • Global Ambassadors

Meer info

Business club strategic sourcing

Ben je internationaal actief en wil je jouw aankoopafdeling klaarstomen voor de toekomstige trends? De Business Club Strategic Sourcing brengt aankoopverantwoordelijken samen om ervaring uit te wisselen over de belangrijke en nieuwe thema's binnen de aankoopstrategie. Aan de hand van deze sessies worden inspiratie, verrijkende inzichten en nuttige tools aangereikt om het aankoopbeleid te optimaliseren. 

Meer info

Start 2 Export

Start2Export2 is een begeleidingstraject. We starten met een persoonlijke begeleiding op maat van elke deelnemer en het traject culmineert in een groepszakenreis met bezoeken aan interessante prospects ter plaatse.

Meer info

Tech@venture

Vlaanderen groeit sterk in aantal tech scale-ups. In biotech, data en AI zijn we zelfs state-of-the-art. Toch is er nog ruimte voor meer en snellere groei. Voka Tech@venture biedt - met de focus op een specifieke tech hotspots - begeleiding bij het opstellen van jouw actieplan door de drempels die groei afremmen weg te nemen.

Meer info

Duaal Leren 

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. En daarin speel jij als werkgever of school een hoofdrol. Je helpt de leerlingen om hun opleiding af te ronden en bereidt hen tegelijk optimaal voor op de arbeidsmarkt. Een slimme combinatie dus van jong talent en een goede opleiding vanuit de knowhow van jouw onderneming. Zeg nu zelf: is dat geen perfecte mix?

Meer info

Welt 

Welt zet in op een toekomstgericht HR-beleid om te groeien naar innovatieve, wendbare organisaties. Samen gaan we via analyse, expertise en ervaringsuitwisseling aan de slag om optimale en duurzame loopbanen te creëren en te faciliteren binnen jouw onderneming. Dat doen we door het ontwikkelen van een inclusief HR-beleid waarbij medewerkers het gevoel hebben dat ze actief kunnen behoren en bijdragen aan de onderneming. Zo haal je het potentieel uit ieder talent!

Meer info

Young & Strong

PXL-Voka Young & Strong is een netwerk dat jongeren die staan te popelen om het verschil te maken, verbindt. Met één doel voor ogen: jongeren op een innovatieve en verfrissende manier warm maken om hun talenten te ontwikkelen, om te ondernemen en om hun stoutste dromen waar te maken. 

Meer info

Business club HR

Deze business club verenigt HR-managers en HR-director van multinationals rond ‘future HR’ topics. Tijdens meerdere sessies wissel je ervaringen uit over nieuwe HR trends, voornamelijk hoe HR technologie succesvol kan zijn om HR processen en het HR beleid te optimaliseren.

Meer info

First LEGO League

De First® LEGO® League Challenge is een wereldwijde en uniek techniekwedstrijd voor jongeren tussen 11 en 14 jaar.

Meer info

lerende netwerken voka limburg

 

 

 

 Zoals de naam het zegt, brengt een themanetwerk managers, kaderleden, experts, kennisinstellingen, overheden, … samen rond een bepaald thema. Heb je interesse of ben je professioneel bezig rond een van de thema’s hieronder beschreven? Klik op onderstaande button en scroll dan eens door onze lijst van themanetwerken! 

Meer info