Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Groeien door overname

Heb je de ambitie om je bedrijf via overnames uit te bouwen? Kom dan op 1 april 2021 ontdekken hoe je valkuilen vermijdt en hoe je de overname(s) succesvol en strategisch plant! 

Groei realiseren via overnames is een efficiënte manier om je marktaandeel te verruimen, je personeelsbestand met sterke profielen uit te breiden, hogere marges te creëren en/of je aanwezigheid in het buitenland te versterken. Maar een overname brengt ook valkuilen met zich mee. In deze opleiding met praktijkgetuigenissen, ontdek je hoe je die valkuilen vermijdt en hoe je vlot je overname(s) realiseert.

Vincent Molly, professor strategie, ondernemerschap en familiebedrijven aan de AMS en KU Leuven legt je uit hoe je dat concreet aanpakt met de grootste kans op slagen. Om je concreet op weg te helpen, zullen ook ondernemers Herman Wellens (Cand'Art) en Michel Vanderstraeten (VDS Group) hun overnameverhaal met je delen tijdens unieke praktijkgetuigenissen.

Programma

In deze opleiding vol tips en tricks komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • groeien door overname: van theorie naar praktijk

Tijdens de opleiding getuigen twee ondernemers over hun recente overname. Ze zoomen daarbij in op hun overnamestrategie, hun aanpak en de obstakels die ze tegengekomen zijn. 

  • Herman Wellens verkocht in 2020 het bedrijf Groep Royer en realiseerde recent de overname van snoepfabrikant Cand'Art via zijn investeringsfonds.
  • Michel Vanderstraten is gedelegeerd bestuurder bij het familiebedrijf Vanderstraeten. Het bouwbedrijf realiseert al meer dan 80 jaar de meest uiteenlopende projecten, van kantoren en residenties over utiliteits- en industriebouw tot renovaties en interieurafwerking. In 2007 nam de onderneming het bedrijf Peremans over en participeerde in 2017 in Belvent. Het bedrijf groeide in 2019 uit tot VDS Group. 

Herman en Michel weten als geen ander te vertellen wat de valkuilen en aandachtspunten zijn bij overnames.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers en hun familiale opvolgers.

Je hoeft geen voorkennis te hebben om deel te nemen aan de opleiding. 

Docent

Vincent Moly, Familymind


Vincent is professor strategie, ondernemerschap en familiebedrijven aan de AMS en KU Leuven. Hij behaalde zijn PhD in toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij geeft al meer dan vijftien jaar opleidingen rond financieel management, ondernemerschap en strategisch management. Hij is ook medeoprichter van Familymind.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 6 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.