Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Geld om te groeien

Wil je meer weten over de zoektocht naar extern kapitaal om je groei te financieren? Wij sommen de verschillende financieringsvormen graag voor je op en helpen je aan de hand van experten en praktijkgetuigenissen op weg in de wereld van private equity, venture capital, family office en business angels!

Een goede strategie zonder de juiste financiële stimulans is gedoemd om te mislukken. Want je hebt geld nodig om je ideeën uit te werken en groei te realiseren. En dat geld hoeft gelukkig niet altijd uit eigen zak te komen. Extern kapitaal kan een oplossing bieden en er was nog nooit zo veel geld beschikbaar op de markt.

Externe investeerders zijn vennoten of aandeelhouders die privégeld inbrengen in je onderneming in de vorm van contant geld of fondsen in natura. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar extern kapitaal? Wat zijn de voor- en nadelen van private equity, venture capital; family office of samenwerken met een business angel? Wat zijn de do's-and-don'ts bij elke financieringsvorm? Je ontdekt het tijdens deze opleidingsdag!

In deze opleiding komen vijf tenoren aan het woord die elk hun licht laten schijnen op het huidige financieringslandschap.

 • Globaal overzicht door Dominique Roux, LRM
  • Hoe ga je te werk om extern geld op te halen? 
  • In welke fase gebruik je welk soort geld?
  • Begeleiding bij de ophaling van extern kapitaal: wat, waar, hoe en wat?
 • De rol van business angels door Peter Croonen, PIMC
 • Ervaring met venture capital door Kathleen Vandersmissen, HERAN partners
 • De meerwaarde van private equity door Matthias Neirynck, D2E
 • Family Office door Willem Broux, Group MC
 • Voorbeeldcases door Raymond Vanstraelen (Bioracer), Marianne Germain (EpiGan), Albert Klingeleers (HcJoints), Kevin Goeminne (CHILI publish)

Ivo Marechal treedt op als moderator én spreker. Hij heeft een sterk professioneel parcours afgelegd en was onder meer CEO bij H.Essers waar hij de transitie van de tweede naar de derde generatie in goede banen heeft geleid. Sinds vijf jaar is hij partner bij zijn eigen succesvolle durfkapitaalfonds Down 2 Earth (D2E). 

Doelgroep:
Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers en hun familiale opvolgers, buy-in- en buy-outmanagers en starters die willen groeien.

- IAB-erkenningsnummer: B0687/2019-09

-BIBF-erkenningsnummer: 101176

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.