Skip to main content

Netwerkmissie Familio 2020

Met twee generaties in de cockpit.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg organiseert van donderdag 14 mei tot en met zaterdag 16 mei 2020 een unieke missie naar Marrakech, exclusief voor familiebedrijven. Het Family Business Center stoomt zo twee generaties binnen het familiebedrijf klaar voor het overdrachtsproces.

Foto

Enerzijds is een goede continuïteit noodzakelijk voor uw onderneming, anderzijds kent de bedrijfsoverdracht van ouders naar kinderen veel valkuilen. Het Family Business Center reikt je daarom twee handen: eentje voor iedere generatie. Samen met ondernemende ouders en hun kinderen gaan we tijdens een exclusieve driedaagse reis op zoek naar handvaten voor elke generatie om de continuïteit van het familiebedrijf te garanderen.

We doen dat uiteraard niet alleen. Jan Maurissen (partner bij Van Havermaet) polst tijdens een intakegesprek naar de huidige ‘overdrachtssituatie’ binnen je onderneming en gebruikt die bevindingen als startpunt voor de reis. Een reis die ons niet alleen naar het magische Marrakech brengt, maar die ook de twee generaties dichter bij elkaar brengt. Na de reis organiseren we een sessie om inhoudelijk terug te koppelen over deze missie en de actieplannen voor de toekomst te formuleren. 

De familie Kerkhofs (APK Group) deed het jullie voor. Lees hier hoe zij het ervaarden:

“Familiale aangelegenheden en vooral moeilijkheden worden doorgaans privé gehouden. Echter door dit te delen met andere gelijkgezinde (ondernemende) families kom je tot verrassende inzichten en oplossingen, want ieder huisje heeft zijn kruisje.”

Praktische info

De focus van het programma ligt op het in kaart brengen van de huidige alsook toekomstige situatie van het familiebedrijf, met het oog op het bewaken van de continuïteit. We gaan van start met maximaal 6 families en hun kinderen. Er worden zowel sessies per familie als in grote groep georganiseerd. Alsook enkel voor de overlatende of overnemende generatie. Openheid creëren tussen en binnen de families staat centraal.

Volgende topics komen aan bod:

  • Mijn familiebedrijf onder de loep: een scan van de huidige situatie van mijn bedrijf, de familie en mezelf. Verwachtingen en uitdagingen.
  • Rolverwachting en conflicthantering.
  • Professionalisering & Governance: managementteam, familieforum, raad van bestuur/advies.
  • Fiscale en juridische aspecten van de overdracht.

Reis uitgevoerd door: Alk Reizen - VVR Erkenningsnummer A1995

Kick-off: 06 mei 2020

Vertrek: 14 mei 2020

Terug: 16 mei 2020

Voka-leden: 
€3000 per familie excl. BTW

Niet-leden:
€3990 per familie excl. BTW

Reiskosten per deelnemer:
€550 per persoon excl. BTW

Deelname is definitief en 100% van de deelnameprijs is verschuldigd na goedkeuring intake.

Logo     Logo

Logo

Contactpersoon

Axelle Henrard

Directeur eigenaars-ondernemers

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 
€3000 per familie excl. BTW

Niet-leden:
€3990 per familie excl. BTW

Reiskosten per deelnemer:
€550 per persoon excl. BTW

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo