Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Limburg
  • Familiale holding: Financiële en fiscale constructies

Familiale holding: Financiële en fiscale constructies

Het nieuwe vennootschapsrecht, nieuwe kansen nieuwe prijzen?

Steeds meer ondernemende families actief in een KMO-omgeving kiezen ervoor om aandelenparticipaties of andere vermogensbestanddelen centraal te beheren via een familiale holdingvennootschap. Een dergelijke structuur kan bijvoorbeeld passen in een investeringsstrategie. Liquiditeiten kan u onttrekken uit de exploitatievennootschap en vrijwaren van het ondernemersrisico. De holding kan de middelen centraliseren en herinvesteren in nieuwe projecten voor een betere diversificatie in een snel veranderende economie.]  Daarnaast kan een holdingstructuur ook worden gebruikt met het oog op de overdracht van de vennootschapsgroep naar de volgende generatie (successieplanning).  

Sinds enkele jaren heeft de fiscale wetgever een verhoogde aandacht voor holdingvennootschappen. Enkele voordelen van een holdingvennootschap werden afgebouwd. Meest recent is een nieuwe manier van aanrekening ingevoerd bij een kapitaalvermindering. 

De voor- en nadelen van een familiale holdingvennootschap worden tijdens deze opleiding uitgebreid toegelicht. Hierbij houden wij vanzelfsprekend rekening met de nieuwe juridische mogelijkheden van het gewijzigde vennootschapsrecht.

Programma

Onder meer de volgende vragen worden behandeld:

  • Rekening houdend met nieuwe fiscale regelgeving en het nieuwe vennootschapsrecht, welke zijn de voordelen van een holdingvennootschap in een KMO-omgeving?
  • Kunnen winsten belastingvrij uitgekeerd worden tussen een dochter- en een holdingvennootschap?
  • Hoe kan een holdingvennootschap dienen bij de overdracht naar de volgende generatie of in het kader van successieplanning?
  • Biedt de holdingvennootschap fiscale voordelen voor de achterliggende eigenaar ?
  • Kan een holdingvennootschap een oplossing bieden voor managementparticipaties?
  • Hoe een holdingvennootschap aanwenden bij vermogensstructurering?
  • Welke is de impact van het nieuwe wetboek van vennootschappen op de holdingvennootschap?
  • Hoe worden meerwaarden op aandelenparticipaties in de holdingvennootschap fiscaal behandeld?
Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers, bedrijfsleiders, CEO’s, kaderleden die op zoek zijn naar concrete richtsnoeren

Docent

Peter Vandeput, Jurist, Familieadviseur, Partner bij Van Havermaet. Peter begeleidt al vele jaren families bij de overdracht van hun familiebedrijf naar de volgende generatie en dit op fiscaal, juridisch en familiaal vlak.

Gert De Greeve, Jurist, Belastingconsulent, Partner bij Van Havermaet. Gert adviseert al meer dan 25 jaar onder meer familiale vennootschappen inzake vennootschapsbelasting, successiebelastingen en internationale belastingen.

KMO-portefeuille

Tussenkomst via KMO-portefeuille mogelijk. Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo FBC     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.