Skip to main content
Map
  • Limburg
  • Wat kan een externe manager of CEO betekenen voor jouw onderneming? (online)

Wat kan een externe manager of CEO betekenen voor jouw onderneming? (online)

  • Online

Hoe kies je succesvol voor een externe manager of CEO, eventueel gevolgd door participatie in het kapitaal? Tijdens de online class op 28 mei 2020 leer je hoe!

Steeds meer bedrijven doen beroep op een externe manager of CEO. Omdat ze noodzakelijke competenties missen, omdat ze sterker willen groeien, of omdat niemand van de kinderen de zaakvoerder wil opvolgen.

In sommige gevallen kan een externe manager of CEO de oplossing brengen. Diens kapitaal (intellectueel én soms ook financieel) kan een extra injectie zijn voor de verdere groei van het bedrijf.

In deze workshop belichten we de troeven en de valkuilen van het aantrekken van een externe manager of CEO. Een belangrijke vraag die iedere betrokkene zich hierbij moet stellen is: hoe bepalend is de zittende eigenaar voor het succes van de onderneming? Want het kan er allemaal nog zo mooi uitzien, maar als de eigenaar in feite alles alleen doet, alle klanten aan hem zijn verbonden, hij een toonaangevend figuur is binnen het wereldje waarin het bedrijf opereert, dan is het bedrijf extreem gevoelig voor een wisseling van de wacht. Ook verdere tips om dit proces in juiste banen te leiden, zullen niet ontbreken tijdens deze opleiding.

Programma
  • Een externe CEO: waar zoeken?
  • De screening en selectie van de juiste externe CEO
  • Hoe een CEO binden aan uw bedrijf? De troeven en valkuilen
  • Participatie in het kapitaal: o.a. management buy in
  • Tips om het proces tot een goed einde te brengen
  • Zijn er nog andere pistes mogelijk?
Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers

Docent

Geert Motmans (Motmans & Partners)

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo FBC     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 165,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?