Skip to main content
Map
 • Limburg
 • Exportstructuren toegelicht: joint venture, reselling, franchising, agentuur, licensing, ...

Exportstructuren toegelicht: joint venture, reselling, franchising, agentuur, licensing, ...

Er zijn verschillende manieren om uw producten en diensten te commercialiseren of op de (internationale) markt te brengen. Uw exportstructuur is een cruciaal aspect van uw business, in het bijzonder bij internationaal zakendoen. Er bestaan diverse soorten en maten van verkoop- en afzetkanalen, elk met hun eigenheden en voor- en nadelen.

Niet alleen de aard van uw onderneming, producten of diensten en afzetmogelijkheden bepalen de keuze voor een specifieke exportstructuur, ook de juridische vorm waarin de verkoop plaatsvindt is een belangrijke factor.

In deze workshop zetten wij voor u de belangrijkste exportstructuren op een rij met als doel u te helpen bij de keuze voor de juiste en meest interessante verkoopkanalen. Onze experten werken interactief en geven u tijdens de sessie heel wat tips mee.

Programma
 • Algemene inleiding in internationale exportstructuren
 • Overzicht van de belangrijkste kanalen:
  - Oprichting van een nieuwe vennootschap
  - Vaste inrichting van een bijkantoor
  - Joint venture
  - Reselling of distributie
  - Franchising
  - Agentuur
  - Licensing
 • Vergelijking van de exportstructuren
 • Voor- en nadelen
 • Grenzen
 • Rondvraag
Doelgroep

Ondernemingen die hun producten of diensten op de meest efficiënte en geschikte wijze wensen te commercialiseren en daarbij de juiste strategische keuzes willen maken.

Docent

Kristof ZADORA, Advocaat-Vennoot gespecialiseerd in handelsrecht, distributierecht, IT recht, privacy en data protection  (Monard Law)
Stefanie Stappers, Advocaat-Vennoot  gespecialiseerd in handels- en economisch recht, vennootschapsrecht, milieu, stedenbouw en administratief recht (Monard Law).

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond internationaal ondernemen vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximusbiv

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Christine Thonnon

Senior adviseur ondernemingen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?