Skip to main content
Map
  • Limburg
  • Toppolitici ontmoeten Ondernemers - Conner Rousseau

Toppolitici ontmoeten Ondernemers - Conner Rousseau

“Samen iets ondernemen, om iedereen kansen te geven!” Dat is de slagzin van Conner Rousseau. Amper 30 jaar oud, maar sinds 2019 verkozen als voorzitter van de socialistische partij Vooruit. Op vrijdag 12 mei nodigen wij hem uit voor een inspirerende en interactieve ontbijtsessie met de focus op ondernemerschap.  

Toppolitici ontmoeten Ondernemers - Conner Rousseau

Toppolitici ontmoeten Ondernemers

Voka - KvK Limburg nodigt jaarlijks tal van politici uit die jij kan ontmoeten tijdens een interactief netwerkmoment, we kiezen dit voorjaar voor Conner Rousseau. Tijdens een inspirerende ontbijtsessie kan je persoonlijk in gesprek gaan met de partijvoorzitter van Vooruit. Heb je reeds prangende vragen? Laat het ons weten via mail

Programma
  • 8u30 - Onthaal 
  • 9u15 - Welkomstwoord
  • 9u20 - Toespraak van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau 
  • 10u00 - Ontbijtsessie & persoonlijk gesprek met Conner Rousseau (voorzitter Vooruit) en Kris Verduyckt (federaal parlementslid) 
  • 11u00 - Conclusie en slotwoord
  • 11u30 - Napraten in de Trixxo Lounge

Conner in't kort

Conner Rousseau, Belgisch politicus voor de sociaaldemocratische partij Vooruit. In 2019 verkozen als Vlaams Parlementslid en datzelfde jaar volgde hij John Crombez op als partijvoorzitter. Bij zijn verkiezing was hij de jongste partijvoorzitter ooit in België. Waarom hij voor politiek koos? “Ik doe aan politiek om iets op te bouwen. Om samen te werken. Om impact te hebben. Om het leven van iedereen die elke dag zijn best doet beter te maken”, zegt Rousseau. 

De agendapunten van Rousseau

Bedrijfsbelastingen vereenvoudigen en automatiseren

Ten eerste vereenvoudigen we het belastingsysteem en automatiseren we de verwerking. Zo kunnen we voor zelfstandigen en KMO’s een volledig vooraf ingevulde aangifte én automatische voorafbetalingen realiseren. Denemarken en Estland geven hier de toon aan. Zij laten zien dat dit een perfect haalbare kaart is. Vervolgens zorgen we voor de verankering van het only-once-principe: dit principe zorgt ervoor dat ondernemingen dezelfde gegevens slechts éénmaal moeten verstrekken aan de overheid. Welke overheid dat ook is.

Werken moet netto meer lonen

Werken moet netto meer lonen. De lasten op werk zijn te hoog en die op vermogen te laag. Om dat te veranderen is een grote fiscale hervorming nodig. Daarom ijveren we voor beter werk en betere sociale bescherming. Mensen mogen niet gediscrimineerd worden bij sollicitaties of terwijl de arbeidsovereenkomst loopt.

Investeren na een economische crisis

Na een crisis – zoals de economische crisis van 2008 en de coronacrisis – investeert een sterke overheid massaal om het land weer klaar te stomen voor een betere toekomst. Dat is precies wat wij met Vooruit doen in de federale regering. Wij doen nu slimme investeringen in zorg, welvaart, werk en klimaat. Want als de overheid nu stopt met investeren, stopt de economie met draaien en hypothekeren we de toekomst. 

Een goede begroting investeert in mensen van vandaag en morgen. Want nu niet investeren, betekent in de toekomst vaak nog véél meer betalen. Partijen die blind besparen, zadelen de volgende generaties op met de facturen.

 

Met dank aan onze partners

toppolitici ontmoeten ondernemers - conner rousseau

Contactpersonen

Senne Timmermans

Projectmedewerker communicatie & events

Philippe Reyners

Adviseur belangenbehartiging

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€130,00 (excl. BTW)

Niet leden:
€195,00 (excl. BTW)

Voorwaarden

Schriftelijke annulering voor 12/04/2023: deelnameprijs zal worden teruggestort, wel aanrekening van 50 euro administratiekost  

Schriftelijke annulering vanaf 12/04/2023: 100% van de deelnameprijs blijft verschuldigd 

Kan je zelf last-minute niet meer aanwezig zijn? Dan kan je steeds iemand anders afvaardigen die jouw plaats inneemt. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.