Skip to main content
Map
  • Limburg
  • Klimaatneutraal tegen 2050? Financier jouw energietransitie
Voka Infosessie

Klimaatneutraal tegen 2050? Financier jouw energietransitie

Duurzaam Ondernemen

Hoge energieprijzen en een grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zorgen ervoor dat ondernemingen meer dan vroeger hun energieverbruik verminderen, eigen energie produceren en zoveel mogelijk processen elektrificeren en digitaliseren. Ook om de ambitieuze klimaatdoelstellingen van Europa te behalen, zal de energietransitie in volle vaart moeten worden gerealiseerd. Dit alles vraagt grote investeringen van bedrijven. Gelukkig zijn er mogelijkheden om die te financieren.

Zuiniger, slimmer en groener

Een klimaatneutraal Europa tegen 2050: Als die doelstelling wordt behaald leven en werken we binnen minder dan 30 jaar met een minimale impact op het klimaat. Jouw onderneming speelt hierin een cruciale rol: want in bedrijven en op de baan moeten we afstappen van stookolie, aardgas en benzine of diesel. Zo beperk je niet alleen de opwarming van de aarde maar zet je ook in op energieonafhankelijkheid en een concurrentieel voordeel voor jouw onderneming. Samen brengen we mee de stroom in beweging en maken we de energietransitie waar.

  • + Subsidiemogelijkheden
  • + Actiepunten klimaatneutraal 2050
  • + Concrete handvaten

Keynotesprekers van de dag

Maar wat zegt het financiële plaatje? Peter Lesage weet als bedrijfsadviseur bij VLAIO jou wegwijs te maken in de subsidiemogelijkheden voor groene investeringen zoals o.a.: Ecologiepremie+, GREEN investeringssteun en tal van andere opties. Daarnaast brengt Kenneth Stulens, adviseur duurzaam ondernemen Voka - KvK Limburg, jou meer context over hoe wij bij Voka jou ondersteunen m.b.t. de energieswitch.

energietransitie

Met dank aan onze partners

energietransitie

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis, voor leden en niet-leden 
Inschrijven is wel steeds verplicht 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.