Skip to main content
inn

Efficiënt, intern innoveren

Een goede interne samenwerking staat aan de basis om te kunnen innoveren. Samenwerken is echter niet altijd even eenvoudig. Aan de hand van een praktische case van KBC, leggen we de principes uit voor efficiënt samen innoveren. In deze workshop reiken we je handvaten aan om interne kennis vervolgens om te zetten in innovatie met behulp van Design Thinking. 

Een goede interne samenwerking staat aan de basis om te kunnen innoveren. Maar ‘samenwerken’ is niet altijd even eenvoudig. In een gevestigd bedrijf moet je samenwerken over de silo’s heen, ken je elkaar niet zo goed, heb je vaak een totaal verschillende expertise en aanpak, andere sturing of doelstellingen,...

Toch is het ook net de diversiteit in skills en kennis die nodig is, naast vertrouwen en gedeelde doelstellingen, om samen grootse stappen te kunnen zetten voor het bedrijf. ‘1+1=3’

Hoe ga je om met al deze complexiteit als je moet samenwerken? Complexiteit in projecten, teams, relaties tussen mensen en de cultuur van het bedrijf maar ook meer en meer de complexiteit in werken binnen een ecosysteem met externe stakeholders.

Efficiënt samenwerken kan hierdoor best lastig worden.

  • Welke zijn de drivers en barriers voor efficiënte samenwerking?
  • Wat maakt samenwerken complex?
  • Hoe hebben we dat aangepakt?

Aan de hand van een praktische case van KBC, leggen we de principes uit voor efficiënt samen innoveren.

Na de pauze focussen we ons op de uitdagingen van de deelnemers. We reiken concrete tools en methodes aan om deze aan te pakken en tastbare resultaten te boeken in je organisatie.

De focus ligt op proefondervindelijk leren, we voorzien dus korte interactieve oefeningen zodat alles direct ervaren en uitgeprobeerd kan worden.
 

Heerst er in jouw bedrijf een sterke meetingcultuur?
Heb je het gevoel dat jullie eindeloos kunnen blijven praten?
Vind je het moeilijk om met verschillende mensen tot een gedragen beslissing te komen?
Lijkt iedereen voor zijn eigen belang te gaan en de hogere doelstellingen te vergeten?
Wil je de samenwerking over de afdelingen heen stimuleren?
Wil je een intern draagvlak creëren voor verandering?

Deze sessie is bedoeld voor medewerkers en leidinggevenden die deze problemen herkennen en structureel willen aanpakken. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
 

Hanne Sidarow - People Driven Innovation consultant - Change Facilitator 
Tom Lahau - Service Design Coach KBC
 

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Willem Degol

Adviseur internationalisatie & innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo