Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

 

 Duurzaam Ondernemen

Wat

Is uw bedrijf bewust bezig met Duurzaam Ondernemen, via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) of gewoon door eigen passie en interesse? Dan is dit netwerk zeker iets voor u!

Doel en missie van het netwerk:

 • Kruisbestuiving tussen sectoren realiseren met als doel van elkaar leren in het zetten van kleine stappen richting duurzaamheid. De initiatieven tot duurzaamheid moeten een meerwaarde hebben voor de bedrijven.
 • De deelnemers brengen hun cases en vragen mee naar de sessies. Het is ook de bedoeling dat hier effectief iets mee gebeurt, dat er antwoorden op komen. Zeker naar het einde van het netwerkjaar toe.
 • Elke sessie zal zo duurzaam mogelijk worden georganiseerd. 
 • De stuurgroep zal na de evaluatie van elke sessie een boodschap voor het beleid formuleren, die daarna wordt doorgegeven aan de afdeling belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. Op de eerstvolgende sessie zal hierover steeds een terugkoppeling gebeuren naar de netwerkleden.

Agenda 2019-2020:

 • Sessie 1: Dinsdag 03/12/2019: 18u00 – 22u00 (locatie: Voka – KvK Limburg)
  o    Spreker die breed kader schetst over belang van duurzaamheid = inspiratie.
  o    Tijdens deze sessie geeft het hele netwerk input over de thema’s die interessant zouden zijn. De stuurgroep bespreekt deze input om de volgende 4 sessies concreet in te vullen.
 • Sessie 2: Vrijdag 24/01/2020: 08u00 – 10u00 (locatie: Voka – KvK Limburg)
 • Sessie 3: Maandag 09/03/2020: 18u00 – 22u00
 • Sessie 4: Vrijdag 23/04/2020: 08u00 – 10u00
 • Sessie 5: Dinsdag 16/06/2020: 18u00 – 22u00

Wie

Het bedrijf waarvan u eigenaar bent moet lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Het is belangrijk dat elk lid van dit netwerk effectief begaan is met duurzaamheid. Kandidaten voor dit netwerk kunnen zich melden door het invullen van een aanvraagformulier, dat de secretaris u na aanvraag tot inschrijving zal bezorgen. In dit formulier geeft u aan wat uw doel is om toe treden aan het netwerk, in welke sector u actief bent, hoe u momenteel met duurzaamheid bezig bent binnen uw bedrijf en welke specifieke vragen of cases u beantwoordt wil zien tijdens de sessies. De stuurgroep beslist over uw toetreden.

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Karel Paesmans (Fruitsnacks). Verder bestaat de stuurgroep uit Isabelle Vermeire (Vecarro), Kris Asnong (Greenville), Ludo Panis (Ebema) en Valerie Veldeman (Veldeman Bedding).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 499,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

Contact

Secretaris van het netwerk is Kenneth Stulens:
E-mail: kenneth.stulens@voka.be
Tel.: 011 56 02 39

2

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur internationalisatie & innovatie

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo