Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Duurzaam Ondernemen

Wat

Is uw bedrijf bewust bezig met Duurzaam Ondernemen, via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) of gewoon door eigen passie en interesse? Dan is dit netwerk zeker iets voor u!

Doel en missie van het netwerk:

  • Kruisbestuiving tussen sectoren realiseren met als doel van elkaar leren in het zetten van kleine stappen richting duurzaamheid. De initiatieven tot duurzaamheid moeten een meerwaarde hebben voor de bedrijven.
  • De deelnemers brengen hun cases en vragen mee naar de sessies. Het is ook de bedoeling dat hier effectief iets mee gebeurt, dat er antwoorden op komen. Zeker naar het einde van het netwerkjaar toe.
  • Elke sessie zal zo duurzaam mogelijk worden georganiseerd. 
  • De stuurgroep zal na de evaluatie van elke sessie een boodschap voor het beleid formuleren, die daarna wordt doorgegeven aan de afdeling belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. Op de eerstvolgende sessie zal hierover steeds een terugkoppeling gebeuren naar de netwerkleden.

Ons doel is antwoorden zoeken op praktische vragen van bedrijfsleiders die bedrijfsmatig kiezen voor meer duurzaamheid.

Karel Paesmans (Fruitsnacks)
Agenda 2020-2021

Agenda 2020-2021:

Datum Locatie Uur Thema
Maandag 14/09/2020 De Winning, Lummen vanaf 18u00  Sociaal ondernemen, duurzaam personeelsbeleid
Donderdag 15/10/2020 Engels Logistics, Beringen 08u00 - 10u00 Recyclage plastic en alternatieve verpakkingen
Donderdag
26/11/2020
Greenville, Houthalen-Helchteren vanaf 18u00 Duurzame mobiliteit

Dinsdag
19/01/2021

Online  20u00-21u30 Interne en externe communicatie

Vrijdag
19/03/2021

Voka - KvK Limburg, Hasselt 08u00-10u00 Duurzame mobiliteit
Woensdag
26/06/2021
TBD vanaf 18u00 Deeleconomie

Wie

Het bedrijf waarvan u eigenaar bent moet lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Het is belangrijk dat elk lid van dit netwerk effectief begaan is met duurzaamheid. Kandidaten voor dit netwerk kunnen zich melden door het invullen van een aanvraagformulier, dat de secretaris u na aanvraag tot inschrijving zal bezorgen. In dit formulier geeft u aan wat uw doel is om toe treden aan het netwerk, in welke sector u actief bent, hoe u momenteel met duurzaamheid bezig bent binnen uw bedrijf en welke specifieke vragen of cases u beantwoordt wil zien tijdens de sessies. De stuurgroep beslist over uw toetreden.

Lidmaatschap van het netwerk Duurzaam Ondernemen is persoonlijk. 

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Karel Paesmans (Fruitsnacks). Verder bestaat de stuurgroep uit Isabelle Vermeire (Vecarro), Kristof Das (Greenville) en Valerie Veldeman (Veldeman Bedding).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 550,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

 

2

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Aanspreekpunt corona

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo