Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Duurzaam Ondernemen

Wat

Is uw bedrijf bewust bezig met Duurzaam Ondernemen, via het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) of gewoon door eigen passie en interesse? Dan is dit netwerk zeker iets voor u!

Doel en missie van het netwerk:

  • Kruisbestuiving tussen sectoren realiseren met als doel van elkaar leren in het zetten van kleine stappen richting duurzaamheid. De initiatieven tot duurzaamheid moeten een meerwaarde hebben voor de bedrijven.
  • De deelnemers brengen hun cases en vragen mee naar de sessies. Het is ook de bedoeling dat hier effectief iets mee gebeurt, dat er antwoorden op komen. Zeker naar het einde van het netwerkjaar toe.
  • Elke sessie zal zo duurzaam mogelijk worden georganiseerd. 
  • De stuurgroep zal na de evaluatie van elke sessie een boodschap voor het beleid formuleren, die daarna wordt doorgegeven aan de afdeling belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. Op de eerstvolgende sessie zal hierover steeds een terugkoppeling gebeuren naar de netwerkleden.

Ons doel is antwoorden zoeken op praktische vragen van bedrijfsleiders die bedrijfsmatig kiezen voor meer duurzaamheid.

Karel Paesmans (Fruitsnacks)
Datum Locatie Uur Thema
Dinsdag 03/12/2019 Voka – KvK Limburg, Hasselt 18u00 - 22u00 Belang van duurzaamheid
Vrijdag 24/01/2020 Voka – KvK Limburg, Hasselt 08u00 - 10u00 Duurzaamheidscertificaten en CO2-footprint
Maandag 09/03/2020 JBC, Houthalen-Helchteren 18u00 - 22u00 Leveranciers en duurzaamheid
Vrijdag 23/04/2020
UITGESTELD
Engels Logistics, Beringen 08u00 - 10u00  
Dinsdag 10/06/2020 Online meeting 19u00 - 22u00 Interne communicatie

Wie

Het bedrijf waarvan u eigenaar bent moet lid zijn van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Het is belangrijk dat elk lid van dit netwerk effectief begaan is met duurzaamheid. Kandidaten voor dit netwerk kunnen zich melden door het invullen van een aanvraagformulier, dat de secretaris u na aanvraag tot inschrijving zal bezorgen. In dit formulier geeft u aan wat uw doel is om toe treden aan het netwerk, in welke sector u actief bent, hoe u momenteel met duurzaamheid bezig bent binnen uw bedrijf en welke specifieke vragen of cases u beantwoordt wil zien tijdens de sessies. De stuurgroep beslist over uw toetreden.

Lidmaatschap van het netwerk Duurzaam Ondernemen is persoonlijk. 

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Karel Paesmans (Fruitsnacks). Verder bestaat de stuurgroep uit Isabelle Vermeire (Vecarro), Kris Asnong (Greenville) en Valerie Veldeman (Veldeman Bedding).

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt € 499,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.

 

2

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Aanspreekpunt corona

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo