Skip to main content
  • Home
  • Limburg
  • Digitale werkinstructies op maat van de operator
innovatie

Digitale werkinstructies op maat van de operator

Guidelines voor praktische werkinstructies en innovatieve tools.

In ons privéleven zijn we allemaal digitaal. We controleren Facebook-feed op onze smartphones terwijl we de nieuwste Netflix-serie bekijken op een tablet. Maar in sommige ondernemingen lijkt deze digitale transitie maar in beperkte mate doorgedrongen tot de werkvloer.

Nu de nodige tools goedkoper worden en makkelijker in gebruik, en veel meer mogelijkheden bieden, is het slechts een kwestie van tijd om de nieuwe slimme technieken ook in jouw onderneming te gaan toepassen. 

Gezien elektronische werkinstructies veel voordelen bieden ten opzichte van hun papieren tegenhangers, sommen we enkele voordelen op:

  • Altijd en overal up-to-date met één click op de knop
  • Gestructureerde en gekoppelde workflows geven een logisch overzicht
  • Digitale werkinstructies geïntegreerd met uw planning waardoor je team weet wat van hen verwacht wordt
  • De operator krijgt directe feedback, zonder correctiemechanisme
  • Automatisch loggen van elke stap in uw procedure geeft een gemakkelijke controle aan het einde van de lijn
  • Verrijk uw werkinstructies met mediabestanden, soms zijn video's of afbeeldingen meer geschikt als communicatie

In deze interactieve infosessie zoomen we in op de algemene voordelen van het slimmer werken met digitale werkinstructies. We bekijken de mogelijkheden van 'standard operating procedures', logboeken en controlelijsten op de werkvloer via demo's en oefeningen. In de uitvoering komen zowel PC, tablet, telefoon of slimme bril aan bod.

Productiemanagers, proces ingenieurs, kwaliteit managers, consultants, digitale innovatie managers en verantwoordelijken voor onderhoud en infrastructuur. Geen voorkennis vereist.

Peter Verstraeten
Proceedix

Ir. Peter Verstraeten heeft meer dan 20 jaar ervaring in procesverbetering in productie en logistiek. Hij volgde verschillende opleidingen (Vlerick MBA, Master in Corporate Finance en Lean-6Sigma Black Belt) en richtte S&V Management Consultants, Equazion en Proceedix op. Voor Peter is er altijd ruimte voor verbetering en innovatie.

In Proceedix maken ze gebruik van cloud computing en mobiele en draagbare technologie om state-of-the-art mensgestuurde procedures en instructieondersteuning te bieden. Hun doel is mensen te mobiliseren en hen in staat te stellen zelfs de meest complexe processen buiten hun bureau aan te kunnen.

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Willem Degol

Adviseur internationalisatie & innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 120,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 150,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting voor leden van Voka - Kamer van Koophandel Limburg bij inschrijving tot 20 januari 2020. Let op, indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, dien je de deelnameprijs -10% in te dienen.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo