Skip to main content
Map
 • Limburg
 • Digitaal leiderschap in tijden van economische druk

Digitaal leiderschap in tijden van economische druk

 • Online

Tijdens deze online class op 15 oktober 2020 leren we je hoe je een ingrijpende verandering kan leiden wanneer iedereen thuis werkt.

Covid-19 heeft een gigantische en toch ook geen impact op leiderschap. De basics blijven dezelfde. Leiden in crisistijden en lockdown stellen echter nog hogere eisen aan o.a. communicatie, inspirationeel vermogen, empathie. Welke impact heeft dat op Mercuri Urval gehad? Hoe hou je uw mensen toch strijdlustig en positief onder zware economische druk met moeilijke beslissingen met impact op diezelfde mensen? Wat is het juiste (en zeer moeilijke) evenwicht tussen empathie en economische realiteit. Wout Van Impe en Nicolas Alerts adviseren niet alleen klanten over leiderschap maar hebben in de eigen organisatie een recent ingrijpend veranderingstraject ingezet en geleid. Een persoonlijke getuigenis, gekoppeld aan leadership inzichten. Niet vanuit de theorie, maar vanuit de realiteit.

Vanuit de ervaring met een concreet en recent veranderingstraject en vanuit inzichten bij hun klanten in de afgelopen maanden, delen zij tips & trick, best practices rond (digitaal) leiderschap. Je krijgt concrete en bruikbare handvaten mee om je organisatie door deze crisis (en andere) te leiden. Dit zal je helpen om ook vanop afstand je mensen te ondersteunen en inspireren, ook in de komende maanden.

 • Hoe maak je de stap van crisismanagement naar een positief en toekomstgericht beleid?
 • Hoe verander je het mentale kader binnen je organisatie naar de opportuniteiten en acties gericht op groei
Programma

Dit webinar zal wat minder focussen op de klassieke spelregels rond virtueel leiderschap, die je vandaag overal kan lezen, maar vooral focussen op digitaal leadership in de dagelijkse praktijk aan de hand van de zeer intensieve persoonlijke ervaring rond virtueel leiderschap onder hoge economische druk (vermijden van het too little too late syndroom) in een context waarbij al enkele weken 45 medewerkers 100% vanuit home office werken.

 • Hoe combineer je zware economische druk, stevige crisisplannen en hou je iedereen toch strijdlustig en positief?
 • Hoe combineer je de harde realiteit met menselijkheid als je enkel maar digitale tools hebt?
 • Hoe motiveer je in dergelijke periode?
 • Hoe hou je vinger aan de pols?
 • Hoe doe je nazorg?
 • Hoe herstructureer je zonder dat er een digitale heksenketel en paniek ontstaat?
 • Hoe hou je dat als leider zelf vol, vanachter uw pc?
 • Welke klassieke spelregels moet je soms overboord gooien?
 • Wat is next, nu het eerste stof is gaan liggen? Hoe aanpakken?
 • ...

De learnings zijn van toepassing voor alle tijden en contexten.

Doelgroep

Dit webinar richt zich op eigenaar/ondernemers, managing directors, CEO’s, HR managers en directors, enz. van KMO’s en grote bedrijven, die de ambitie hebben te groeien in leiderschap vanop afstand en leiderschap tout court.

Docent

Wout Van Impe, Partner & Director Mercuri Urval
Wout Van Impe is Partner &  Director bij Mercuri Urval, een toonaangevend internationaal executive search en people advisory bedrijf met een stevige lokale verankering. Hij adviseert kleine en grote (internationale) organisaties begeleidt in leiderschap, Executive Search, potentieel herkenning en ontwikkeling van mensen en teams. Hij werkt sinds 2008 bij Mercuri Urval en heeft voorheen zowel in de profit als non profit sector gewerkt. De helft van zijn tijd gaat naar consultancy projecten en coaching, de andere helft naar interne leiderschapsrollen (aansturen van een team van consultants en de Belgische organisatie). Als partner is hij ook internationaal betrokken bij het uitbouwen van Mercuri Urval. Hij is tevens docent Business HR aan de Universiteit van Hasselt en bij Guberna (Vereniging van en voor Board Members) rond “HR in Raden van Bestuur”. Hij verzorgt veel seminaries, workshops en keynotes en faciliteert groepen professionals in ervaringsuitwisseling. Hij staat bekend voor zijn pragmatische, multidisciplinaire en no nonsense aanpak en als kritische stem binnen het HR landschap. HR hypes zijn niet aan hem besteed.

Nicolas Alaerts, Group Director, Mercuri Urval
Nicolas is Group Director bij Mercuri Urval, een toonaangevend internationaal executive search en people advisory bedrijf met een stevige lokale verankering. Hij is verantwoordelijk voor een team van consultants en recruiters en maakt deel uit van het Belgische leadership team. Als consultant heeft Nicolas expertise opgebouwd in executive search, veranderingstrajecten, HR audits, leiderschap en organisatieontwikkeling. Hij werkt met lokale en globale klanten uit de industriële sector en dienstensector. Nicolas geeft het vak ‘Leadership & Organisational Design’ in het postgraduaat ‘HR voor KMO’s’ aan de PXL Hogeschool.

KMO-portefeuille

Tussenkomst via KMO-portefeuille mogelijk. Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 165,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

LI - RECORE