Skip to main content
Logo De Wissel voor website

De Wissel

Op 6 februari leggen we de nadruk op de continuïteit en de professionalisering van bedrijven. De Wissel is een gloednieuw evenement voor elke eigenaar-ondernemer die nadenkt over opvolging en overname, al dan niet met een familiaal karakter. 

Tijdens De Wissel dagen we enkele eigenaar-ondernemer uit om na te denken over de toekomst van zijn of haar bedrijf. Of je nu wil ondernemen, wil groeien door overname of klaar bent om de fakkel door te geven, bedrijfsoverdracht blijft een onderwerp om over na te denken.

In één avond nemen we je op sleeptouw naar de toekomst van jouw bedrijf!

De wissel

De Wissel

Laat je inspireren tijdens een panelgesprek waarin 4 verschillende ondernemers hun ervaringen delen rond opvolging en overname. De impact van externen binnen de onderneming, groeien door overname en private equity zijn de onderwerpen van deze debatten.

Ethel Eerdekens (Jos Eerdekens Betonvloeren), Kim Strauven (Isola Belgium), Stefan Vanderick (Moove Forward) en Luc Driessen (Move Intermodal) komen hun ervaringen delen.

Neem deel aan verschillende break-out sessies waarin tal van praktijkgerichte tips en tricks aan bod komen, zowel van experten als collega-ondernemers! In welke mate is jouw bedrijf klaar voor één van de volgende topics? 

 • Het aanwerven van een externe CEO - Een management buy in/buy out
 • Familiale opvolging
 • Private Equity
 • De verkoop van het bedrijf

Jan Maurissen (Van Havermaet), Alain Keppens (Down 2 Earth Capital), Katrien Cools en Wim Colaers (KBC) en Liesbeth Vandenrijt (Motmans & Partners) staan klaar om je handvaten aan te reiken.

Wist je dat...

 • 30% van de zestigplussers geen voorbereidingen heeft getroffen inzake de overname van zijn of haar bedrijf? Dit overnameproces kan nochtans tot tien jaar duren!
 • 53% van de vijftigplussers zijn of haar bedrijf binnen de familie wil houden, maar dat slechts 20% daarin slaagt?
 • de overlevingskans van een onderneming bij starten door overname 90% bedraagt?


Voor wie?

Voor elke eigenaar-ondernemer die bezig is met de toekomst van zijn of haar bedrijf, al dan niet met een familiaal karakter.

Programma

18u00 Ontvangst
18u30 Welkom + kader Eigenaars-Ondernemers Voka + inleiding (Bart Van Loon)
18u40 Panelgesprek met 4 praktijkgetuigenissen
19u20 Workshops (2x 25')
20u10 Netwerkmoment

Wil je zelf aan de continuïteit en professionalisering van je bedrijf werken? Dan kunnen deze producten je op weg helpen:

 • NextGen Community: Een kortlopende opleiding van 5 sessies waarin potentiële opvolgers van een familiebedrijf samenkomen om het overnameproces vanuit hun perspectief te bekijken.
 • Transitio: Maakt u zich zorgen over de overdracht van uw onderneming? Transitio is een discreet opleidingstraject dat u begeleidt naar een succesvolle overdracht.
 • Familio: In Familio brengen we de verschillende generaties van het familiebedrijf samen in een concreet begeleidingstraject
 • Family Business Happening: Tijdens dit inspirerend event staan we stil bij een aantal relevante thema’s voor het verder uitbouwen & continueren van het familiebedrijf.
 • Raad van Advies op maat van jouw bedrijf: Voka-KvK Limburg begeleidt ondernemingen in de opstart van hun Raad van Advies.

Foto

Contactpersonen

Ellen Olislagers

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Axelle Henrard

Directeur eigenaars-ondernemers

Adres

Isola Belgium
Vrijheidweg 10
3700 Tongeren

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden en niet-leden van Voka - KvK Limburg

Exclusief voor eigenaars-ondernemers die de continuïteit van hun bedrijf willen garanderen

gratis

Gelieve vooraf in te schrijven 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo