Skip to main content
EO

De kracht van het familiecharter

Goede afspraken maken goede vrienden. Ook in een familiebedrijf. Ontdek op 27 mei 2021 tijdens deze workshop hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management.

Eensgezindheid verzekeren in een familiebedrijf is niet vanzelfsprekend. Zeker wanneer de volgende generatie instapt, kunnen er verschillen in visie ontstaan. Tijdens een traject van overdracht verandert iedereen – bewust of onbewust – van rol. Verandering vraagt tijd en brengt vragen met zich mee. Welke afspraken vinden de ouders cruciaal? Welke ruimte krijgt de volgende generatie? Een gebrek aan goede afspraken leidt dan vaak tot familiale conflicten.

Met een familiecharter blijf je conflicten voor. Je legt er de basisafspraken in vast. Zo creëer je duidelijkheid, breng je rust in de familie en bied je zuurstof aan de volgende generatie om het traject van overdracht aan te gaan.

In deze workshop krijg je de handvatten aangereikt om met je familie aan de slag te gaan, en de familiale afspraken vast te leggen die voor jullie belangrijk zijn.

Programma

In deze workshop krijg je een antwoord op vragen zoals:

  • Wat is een familiecharter en wat is het niet?
  • Wanneer is een familiecharter nuttig en hoe begin ik eraan?
  • Hoe verhoudt het familiecharter zich ten opzichte van andere documenten zoals de statuten van de vennootschap of een aandeelhoudersovereenkomst?
  • Welke afspraken zou mijn familie het best maken?
Doelgroep

Deze workshop is gericht op eigenaars-ondernemers en hun familiale opvolgers

Docent

Peter Vandeput is jurist, familieadviseur en partner bij Van Havermaet.

Peter begeleidt al vele jaren families bij de overdracht van hun familiebedrijf aan de volgende generatie en dat op fiscaal, juridisch en familiaal vlak.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

 

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo