Skip to main content
EO

De kracht van het familiecharter

Het behoud van een eensgezinde familie binnen het familiebedrijf is niet zo vanzelfsprekend. Zeker met de instap van een volgende generatie kunnen de visies al eens verschillen. Welke afspraken zijn cruciaal voor ouders om te behouden? En welke ruimte krijgt de volgende generatie? Tijdens een traject van overdracht verandert iedereen van rol, bewust of onbewust, en verandering vraagt tijd. Je benoemt dit dus best zo snel mogelijk. Te vaak zien we hoe familiale conflicten ontstaan door een louter gebrek aan goede afspraken. Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen.   

In het familiecharter maak je vooraf met de familie een aantal basisafspraken. Deze (uitgesproken) duidelijkheid en transparantie brengt vaak rust binnen de familie en biedt zuurstof aan de volgende generatie om het traject van overdracht aan te gaan.

Tijdens deze sessie geven we u de handvaten om met uw familie aan de slag te gaan en familiale afspraken vast te leggen die voor jullie belangrijk zijn.

  • Wat is een familiecharter en wat is het niet?
  • Wanneer is een familiecharter nuttig? En hoe begin ik er aan?
  • Hoe verhoudt het familiecharter zich tegenover andere documenten, bijvoorbeeld, de statuten van de vennootschap of een aandeelhoudersovereenkomst?
  • Welke afspraken zou mijn familie best vastleggen t.a.v. het familiebedrijf?

Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers

Peter Vandeput, jurist, Familieadviseur, Partner bij Van Havermaet.

Peter begeleidt al vele jaren families bij de overdracht van hun familiebedrijf naar de volgende generatie en dit op fiscaal, juridisch en familiaal vlak.

KMO-portefeuille

Tussenkomst via KMO-portefeuille mogelijk. Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo FBC     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

POM
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo