Skip to main content
  • Home
  • Limburg
  • De onlosmakelijke band tussen Innovatie en Intellectuele Eigendom
inn

De onlosmakelijke band tussen Innovatie en Intellectuele Eigendom

In elke innovatieve onderneming dient er bewust te worden omgegaan met Intellectuele Eigendom. Voor sommige innovatieve ondernemingen is een doordachte intellectuele eigendomsstrategie zelfs van essentieel belang. In deze infosessie bespreken we waar er een rol is weggelegd voor intellectuele eigendom op de weg van idee tot succesvol product of dienst. 

In deze sessie schetsen we, aan de hand van een case study van Comateeen tijdlijn om zo te visualiseren op welke momenten tijdens het proces van innovatie en ontwikkeling er aandacht dient uit te gaan naar Intellectuele Eigendom.

De verschillende aandachtspunten en beschermingsmogelijkheden worden hierbij ook besproken. Daarnaast duiden we op de voordelen die dit kan opleveren tijdens een proces van innovatie – zo kan bijvoorbeeld een opzoeking in octrooidatabases zeer nuttige info verschaffen over de ontwikkelingen die binnen een onderneming aan de gang zijn en aldus ook een rol spelen in deze of andere ontwikkelingen. 

Volgende zaken komen aan bod: 

  • Octrooien
  • Merken 
  • Modellen 
  • Bedrijfsgeheimen
  • Auteursrechten
  • ...

Hiernaast zal er ook stilgestaan worden bij de rol subsidies hierin kunnen spelen. 

Dit seminarie is interessant voor ondernemingen in innovatieve sectoren, meer specifiek voor bedrijfsleiders, COO's, CFO's, R&D, marketeers en bedrijfsjuristen. Een goede bescherming van intellectuele eigendom is immers een must voor elke innovatieve onderneming. 

Er is geen voorkennis vereist. 

Bram Dejan
Intellectual Property Attorney - Partner, Gevers 

Gevers is een toonaangevende speler op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Met zes eigen vestigingen in België, waaronder op de Hasseltse Corda Campus, is het Belgisch marktleider. Daarnaast is het bedrijf dankzij eigen kantoren en een uitgebreid internationaal netwerk van partners, actief in 180 landen.

Wouter Foulon 
Managing Director, Comate

Comate is een actief en groeiend bedrijf gespecialiseerd in engineering en design van nieuwe producten en machines. Dit dynamische team van ingenieurs en designers heeft één grote passie: samen met de klant dàt unieke product ontwerpen en ontwikkelen zodat het beter, innovatiever en geavanceerder is dan het huidige marktaanbod!

Marc Sevenants 
Bedrijfsadviseur team bedrijfstrajecten, Vlaio

De Vlaio bedrijfdadviseurs ondersteunen en adviseren je om je innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken.

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Willem Degol

Adviseur internationalisatie & innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 120,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 150,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo