Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Data Intelligence

Wat

Het netwerk Data Intelligence vormt een belangrijke Limburgse kern van expertise, kennis en ervaringsuitwisseling over big data. We zoeken de meerwaarde en intelligentie van data om een zakelijk voordeel te kunnen doen.

(Big) data veranderen heel wat sectoren en hoe het management wordt aangepast door de analyse van data, gaande van de gezondheidssector, tot de transport- en logistieke sector tot productie ondernemingen en zelfs het management van sportclubs.

Wordt data zo belangrijk als geld en olie, of is het maar een hype? Zal big data een verandering brengen in de huidige business modellen? Zullen we meer evolueren naar een diensteneconomie dan een productie-economie? Op deze en andere vragen zoeken we in dit netwerk een antwoord.

De besproken onderwerpen worden bepaald door de leden en spelen in op de actuele evoluties en tendensen.

  • U wilt graag opportuniteiten ontdekken waarvoor u met analyse- en big datatechnieken meerwaarde kunt creëren in verschillende afdelingen (Operations, Marketing & Sales, HR, Finance …).
  • U wilt effectief communiceren met de data analyst in uw organisatie en uw opportuniteiten analyseren.
  • U wilt een duidelijker zicht krijgen op de nodige expertise, alsook wat uw IT en data-architectuur nodig heeft om met succes analyse- en big dataprojecten te realiseren.
Datum Locatie Uur Thema
Dinsdag 22/10/2019 Voka Theater - Corda Campus, Hasselt 18u00 - 22u00 The 5th V: Predictive Analytics
Dinsdag 19/11/2019 Voka Theater - Corda Campus, Hasselt 18u00 - 22u00 Velocity:  Case EDF Luminus
Dinsdag 18/02/2020 Cegeka, Hasselt 18u00 - 22u00 Volume: Bezoek datacenter Cegeka
Dinsdag 28/04/2020 Online meeting 18u00 - 20u00 Veracity: Case Be-Mobile & Colruyt Group
TBC Online meeting 18u00-22u00 Variety: Bezoek callcenter Callexcell

 

Wie

Lidmaatschap van het netwerk Data Intelligence is persoonlijk. Het bedrijf waar u werkzaam voor bent is lid van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Profielen die toegelaten worden zijn:

  • Managers, CEO’s of zaakvoerders die hun beslissingen willen baseren op analyse en big data
  • Projectmanagers die te maken krijgen met analyse- en big dataprojecten en (mede) verantwoordelijk zijn voor de strategie van hun onderneming

Deelnemers van dit netwerk kunnen een concrete case voorleggen waaruit blijkt dat zij actief bezig zijn met data intelligence in hun onderneming

Stuurgroep

Voorzitter van het netwerk is Peter Lathouwers (Cegeka Groep). Verder bestaat de stuurgroep uit Johan Ghijselinck (H.Essers), Hilde Goossens (Jessa Ziekenhuis), Alexander Mazurek (Nurama), Pieter Jaeken (Callexcell) en Wouter Buckinx (Python Predictions)  

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt  €499,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk vijf keer samenkomen.  

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

2

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo