Skip to main content
EO

Communiceren in het familiebedrijf

Samenwerken met familieleden is niet altijd evident. Je onderlinge persoonlijke relatie kan een vlotte communicatie in de weg staan. Zeker bij belangrijke gebeurtenissen zoals een bedrijfsoverdracht kan de relationele complexiteit toenemen en de communicatie tussen familieleden onder druk komen te staan. Herkenbaar? Kom dan op 11 maart 2021 naar de verhelderende workshop 'Communiceren in het familiebedrijf' en ontdek hoe je op een kwaliteitsvolle manier communiceert met je familieleden en medewerkers!

 

Effectieve communicatie is een van de belangrijkste elementen om alle violen gelijk te stemmen en je familiebedrijf klaar te maken voor de toekomst. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn de valkuilen? Hoe ga je met succes om met de unieke combinatie van emoties en realiteit? En wie moet je wel en niet betrekken in je gesprekken over belangrijke beslissingen en de toekomst? Je ontdekt het tijdens de opleidingsdag!

Docent Kirsten Coeck legt je uit hoe je dat concreet aanpakt met de grootste kans op slagen. Om je concreet op weg te helpen, zal ook Johnny Hermans zijn ervaringen komen delen. Johnny Hermans is lid van de derde generatie bij betonfabrikant Ebema, maar dan aan de aangetrouwde zijde. Zijn jarenlange ervaring als winkelmanager leerde hem als lid van de familie omgaan met zijn medewerkers. Tijdens deze opleidingsdag deelt Johnny een unieke getuigenis met best practices vanuit de praktijk!

Programma

In deze opleiding behandelen we:

  • de belangrijkste inzichten rond succesvol communiceren in een familiebedrijf op basis van theorie én praktijk
  • het belang van goede communicatie voor de mensen die betrokkenen zijn bij het familiebedrijf
  • manieren om met effect te communiceren
  • de communicatievalkuilen in een familiebedrijf

Je krijgt een brede waaier aan tools en best practices aangereikt die je toelaten om de relaties binnen je familiebedrijf beter te stroomlijnen, om zo de tevredenheid van je familieleden en medewerkers te verhogen, en het succes van je bedrijf optimaal te ondersteunen.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht op familiale ondernemers, zaakvoerders, bestuursleden, directieleden en hun betrokken familieleden van zowel de huidige als de toekomstige generatie. 

Docent

Kirsten Coeck, Familymind

Kirsten studeerde TEW en volgde daarnaast de opleidingen organisatiecoaching, facilitatiebegeleiding, verbindende communicatie, en begeleiding 1 paginastrategie. Haar tien jaar ervaring als opvolger in het familiebedrijf leerde haar dat het ook anders kan! Mooie familiebedrijven hoeven niet vast te lopen en kostbare familiebanden dienen niet uit elkaar te vallen. Zolang je maar de moed hebt om te durven kijken naar wat er zich afspeelt en naar datgene waaraan het familiebedrijf écht behoefte heeft. Want daar ligt de sleutel.

Johnny Hermans

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 7 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

 

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo