Skip to main content
EO

Communicatie in het familiebedrijf

Samenwerken met familieleden is niet altijd evident. Je onderlinge persoonlijke relatie kan een vlotte communicatie in de weg staan. Zeker bij belangrijke gebeurtenissen zoals een bedrijfsoverdracht kan de relationele complexiteit toenemen en de communicatie tussen familieleden onder druk komen te staan. Herkenbaar? Kom dan op 11 maart 2021 naar de verhelderende workshop 'Communicatie in het familiebedrijf' en ontdek hoe je op een kwaliteitsvolle manier communiceert met je familieleden en medewerkers!

 

Effectieve communicatie is een van de belangrijkste elementen om alle violen gelijk te stemmen en je familliebedrijf klaar te maken voor de toekomst. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn de valkuilen? Hoe ga je met succes om met de unieke combinatie van emoties en realiteit? En wie moet je wel en niet betrekken in je gesprekken over belangrijke beslissingen en de toekomst? Je ontdekt het in deze interactieve workshop!

 

In deze opleiding behandelen we:

  • de belangrijkste inzichten rond succesvol communiceren in een familiebedrijf op basis van theorie én praktijk
  • het belang van goede communicatie voor de mensen die betrokkenen zijn bij het familiebedrijf
  • manieren om met effect te communiceren
  • de communicatievalkuilen in een familiebedrijf

Je krijgt een brede waaier aan tools en best practices aangereikt die je toelaten om de relaties binnen je familiebedrijf beter te stroomlijnen, om zo de tevredenheid van je familieleden en medewerkers te verhogen, en het succes van je bedrijf optimaal te ondersteunen.

Deze opleiding is gericht op familiale ondernemers, zaakvoerders, bestuursleden, directieleden en hun betrokken familieleden van zowel de huidige als de toekomstige generatie. 

Kirsten Coeck, Familymind

Kirsten studeerde TEW en volgde daarnaast de opleidingen organisatiecoaching, facilitatiebegeleiding, verbindende communicatie, en begeleiding 1 paginastrategie. Haar tien jaar ervaring als opvolger in het familiebedrijf leerde haar dat het ook anders kan! Mooie familiebedrijven hoeven niet vast te lopen en kostbare familiebanden dienen niet uit elkaar te vallen. Zolang je maar de moed hebt om te durven kijken naar wat er zich afspeelt en naar datgene waaraan het familiebedrijf écht behoefte heeft. Want daar ligt de sleutel.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Preventiemaatregelen in ons gebouw

  • Wij respecteren de social distancing tijdens opleidingen en activiteiten
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • Per zaal bepaalden we een maximumcapaciteit
  • Alcoholgel staat steeds ter beschikking
  • Er geldt een looprichting

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo