Skip to main content
EO

Communicatie in het familiebedrijf

Leer tijdens deze workshop op 12 juni 2020 hoe je kwaliteitsvol kan communiceren naar je familieleden en werknemers!

In een familiebedrijf gaat het naast de zaak vooral om mensen, die in relatie staan of zelfs deel uitmaken van de bedrijfsfamilie. In aanloop van diverse belangrijke gebeurtenissen zoals een bedrijfsoverdracht zien we dat de complexiteit van de relaties vaak toeneemt en de communicatie tussen (familie)leden onder druk kan komen te staan.

Nochtans vormt effectieve communicatie een van de voornaamste sleutels om alle violen gelijk te stemmen, zowel binnen de familie als binnen het ganse bedrijf, met als voornaamste doel het familiebedrijf klaar te maken voor de toekomst. Maar hoe doe je dat: effectief communiceren? Hoe kan je succesvol omgaan met de unieke combinatie van emoties en rationaliteit? En wie dien je in gesprekken te betrekken of wie liever niet?

In deze opleiding behandelen we

  • De belangrijkste inzichten rond succesvol communiceren in het familiebedrijf op basis van zowel theorie als praktijk.
  • Het belang van goede communicatie op de diverse betrokkenen binnen het familiebedrijf en hoe op een effectieve manier naar hen toe kan gecommuniceerd worden.
  • Naast de diverse valkuilen bekijken we voornamelijk een brede waaier aan tools en beste praktijken die je toelaten de relaties binnen je familiebedrijf beter te stroomlijnen, met als voornaamste doel om de tevredenheid van familieleden en werknemers te verhogen en het succes van je bedrijf optimaal te ondersteunen.

Deze opleiding is gericht naar familiale ondernemers, zaakvoerders, bestuursleden, directieleden en hun betrokken familieleden van zowel de huidige als de toekomstige generatie. 

Kirsten Coeck (FamilyMind)

Naast haar studies TEW en 10 jaar ervaring als opvolger in het familiebedrijf, hebben diverse opleidingen (Organisatiecoaching, Facilitatie begeleiding, Verbindende Communicatie, begeleiding 1-pagina-strategieconcept) haar verder het inzicht gegeven dat het soms ook anders kan! Mooie familiebedrijven hoeven niet vast te lopen en kostbare familiebanden dienen niet uit elkaar te vallen. Zolang we maar de moed hebben om te durven kijken naar wat er zich afspeelt en naar datgene waar het familiebedrijf écht behoefte aan heeft, want daar ligt de sleutel!

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

Logo FBC     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Preventiemaatregelen in ons gebouw

  • Wij respecteren de social distancing tijdens opleidingen en activiteiten
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • Per zaal bepaalden we een maximumcapaciteit
  • Alcoholgel staat steeds ter beschikking
  • Er geldt een looprichting

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo