Skip to main content
Map

Cash- en werkkapitaalbeheer (online)

 • Online

Geld werkt, dus laat het geld zijn werk doen! Kom tijdens deze online class op 18 juni 2020 te weten hoe je de verschillende geldstromen binnen jouw organisatie onder controle houdt?

Sedert enkele maanden is de cashflow en het werkkapitaal van heel wat ondernemingen onder druk komen te staan. Heeft u voldoende geld om uw schulden te kunnen betalen? Of te weinig? Gezond verstand leert ons dat het nuttig en nodig is om dit op te volgen. Maar weet u hoe u dit moet doen en welke acties u eraan moet koppelen?

Werkkapitaal optimaliseren kan zelfs voor een beter rendement zorgen! 

Programma

Wat is werkkapitaal en wat is werkkapitaalbehoefte?

 • Waarom is het belangrijk?
 • Hoe bereken je werkkapitaal?
 • Hoe kan het worden beïnvloed?
 • Hoe kan je werkkapitaal optimaliseren?
 • Hoe kan je het monitoren?

Tot slot gaan we in op de vraag 'Hoe kan je extra middelen voor een onderneming verwerven?' (bv. kapitaalverhoging, lening, converteerbare lening, …), waarbij er ook oog is voor de impact op zeggenschap, aandachtspunten bij de waardering, mogelijke exit-scenario’s, enz.

Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers

Docent

Dietert Gielen is in België actief met 16 jaar “Controlling en Financieel management”-ervaring in grote en kleine, internationale en lokale, productie- en handelsvennootschappen.

Dietert begon zijn carrière bij KPMG Hasselt. Na circa 4 jaar ervaring opgedaan te hebben bij de Big 4, verhuisde hij naar Hitachi Data System, een internationale speler op de IT-markt. Na daar 2 jaar als Controller gewerkt te hebben, werd hij Finance Manager Belux. 3 jaar later, in 2011, werd hij Partner bij Conessence, een financiële dienstverlener. In 2015 maakte hij de overstap naar Van Havermaet, om er de afdeling Business Controlling uit de grond te stampen en te leiden.

Dietert biedt professionele service voor bedrijven, not-for-profitorganisaties en middelgrote internationale organisaties. Deze service omvat eveneens business advies, zowel financieel als operationeel.

Specialisaties en beroepskwalificaties:

 • Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, afstudeerrichting Finance & Accountancy (Limburgs Universitair Centrum)
 • financiële planning en analyse
 • IT-skills & Microsoft Excel-expert
 • kennis van Database-omgeving om een rapporteringsstructuur op te zetten
 • herstructureringen van ondernemingen
 • budgetimplementatie
 • sales operations

- IAB-erkenningsnummer: B0687/2019-09

-BIBF-erkenningsnummer: 101178

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 165,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?