Skip to main content
Map

Scouting Industrie 4.0

Wat bieden wij jou?

Door bedrijven aan het woord te laten krijgen de deelnemers inzichten over de voorbereiding die noodzakelijk is om te kunnen transformeren. Welk proces moet er eerst aangepakt worden? Vervolgens worden we meegenomen voor een rondleiding doorheen de productie, zo koppelen we de theorie aan de praktijk!

Duidelijke focus

De focus ligt op de transformatie. Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren? Welke hindernissen bevinden zich op het pad? Vervolgens worden de deelnemers in groep meegenomen voor een anderhalf uur durende interactieve rondleiding door de productie en krijgen ze uitleg over de verschillende processen, het opzet en de valkuilen. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie. Na de rondleiding hebben ze de mogelijkheid om te netwerken, terwijl ze genieten van een hapje en drankje.

 • 1 Duidelijke focus
 • 6 Best practices
 • 6 Inspiratie tours
 • 1 Lerend netwerk

Praktische informatie

Doelgroep

Plant Managers, Production Managers, Quality Managers, Industrial Engineers, Opex Managers, Lean Experts, Lean Managers die op de payroll staan van een industrieel maakbedrijf en mede verantwoordelijk zijn voor de transformatie van hun productieapparaat. Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. Concurrenten van gastbedrijven kunnen geweigerd worden voor het desbetreffende bedrijfsbezoek.

Programma
 • Kick off @ Vintiv - 16 juni 2022
  Vintiv bouwt en ontwikkelt hoogtechnologische machines op maat. Daarnaast retrofitten ze ook bestaande installaties. Tijdens deze sessies zoomen we dieper in op de bouwblokken van de machine van de toekomst en werpen we ook een blik op de toekomst van automatisering in Vlaanderen. 
   
 • De fabriek van de toekomst @  P&V panels - 15 september 2022
  P&V Panels ontwerpt en bouwt elektrische schakelborden. Naast deze productie en engineering heeft het bedrijf ook een afdeling die onderhoud uitvoert op schakelborden en een team voor gebouwenautomatisatie. In de vestiging in Heusden-Zolder werden een hele reeks digitalisatieprojecten doorgevoerd om de processen beter met elkaar te linken. Ook de inrichting van de productieruimte werd grondig aangepakt. Ze werden dit jaar dan ook terecht bekroond met de factory of the future award van 2022.
   
 • Sensing & Monitoring @  AB Inbev - 6 oktober 2022
  AB Inbev haar toewijding voor innovatie wordt geïllustreerd in hun wereldwijd R&D centrum (GITEC) in Leuven. In hun R&D centrum komen de eeuwenoude brouwtraditie en de nieuwste technologieën samen.  Ze schalen bestaande mogelijkheden op het gebied van data, analyse, automatisering en AI op en verkennen opkomende technologieën zoals blockchain en VR. Deze passen ze dan vervolgens toe in hun gehele organisatie. 
   
 • Digitale aansturing @ Provan20 oktober 2022
  Om de doorlooptijd te verkorten en zich flexibeler op te stellen naar de klant zonder kwaliteitsverlies, koos Provan enkele jaren geleden voor Quick Response Manufacturing. Hierdoor kunnen ze papierloos werken en mensen op de productievloer digitaal aansturen waardoor zij aanzienlijk veel kosten konden besparen. 
  Provan, 3x winnaar van de 'Factory of the Future Award', levert 'tailor made metal solutions' en richt zich op totaal projecten.
   
 • Digitale klantbeleving & analyse @ Belgian Cycling Factory  - 10 November 2022
  Belgian cycling factory is de grootse fietsfabrikant in België. Met hun Ridley en Eddy Merckx merk spelen ze een belangrijke rol in de wereld van het wielrennen. Ondertussen maken ze ook gebruik van een ridley configurator, zodat klanten hun favoriete fiets online kunnen samenstellen. Hoe deze informatie dan doorstroomt en hoe ze dit vertalen naar hun IT architectuur zullen ze toelichten tijdens deze sessie.
   
 • Robotics & automation @ Vandersanden - 24 november 2022
  Familiebedrijf Vandersanden is één van de grootste baksteen-producerende bedrijven in Europa en speelt een leidende rol in de waardeketen o.a. betreffende digitalisatie & innovatie. 
  Robobrick viel reeds meermaals in de prijzen als een ‘breakthrough’ innovatie in de industrialisatie van het bouwproces; Brickdrive levert een belangrijke bijdrage aan het automatiseren & vereenvoudigen van logistieke processen; de kwaliteit van stenen en steenstrippen wordt mede bewaakt door in-line visuele controlesystemen; de aansturing en opvolging van 10 steenfabrieken gebeurt op basis van uniforme KPI en geautomatiseerde rapportering; bij de ontwikkeling van nieuwe producten en processen wordt volop ingezet op digitale technieken; de productieprocessen verlopen in grote mate geautomatiseerd en/of gerobotiseerd. Tijdens deze sessie geven we jullie graag een inkijk in enkele van deze initiatieven.
Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze business club staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders af te vaardigen.

Meer info of inschrijven? 

Heb je interesse om deel uit te maken van deze business club? Ontdek alle informatie via onderstaande link. 

Klik hier

Met dank aan onze partners

business club scouting industrie 4.0 voka kamer van koophandel limburg

Contactpersoon

Sebastien Conings

Senior adviseur ondernemingen