Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Energietransitie

Wat bieden wij jou?

Hoe ga je concreet aan de slag met de energieswitch? Hoe doen (niet-)sectorgenoten dit? Welke problematieken kunnen we samen overwinnen? Ontdek het tijdens de 'business club energietransitie'. Je vraagt je misschien af: "Is de energieswitch dan zo noodzakelijk?". Ja hoor, in 2019 was de energie gerelateerde CO2-uitstoot verantwoordelijk voor maar liefst 72% van de totale uitstoot. Hoog tijd dus om de koppen bij elkaar te steken en als sterke Limburgse provincie optimaal van elkaar te leren, ervaringen te delen en zo beter bestand te zijn voor de toekomst.

Duidelijke focus

Bedrijfsspecifieke problematieken, opportuniteiten en collectieve lobby? Daar zoomen we samen met een groep gelijkgestemden op in tijdens bedrijfsbezoeken bij koplopers in het vak. Het Limburgse ondernemerslandschap collectief sterker maken? Dat is één van onze doelen. Maar ook topics als: energiedashboarding, slimme sturing, elektrificatie, wetgeving, subsidie, ect. komen uitvoerig aan bod.

  • 1 Duidelijke focus
  • + Best practices
  • + Inspiratie tours
  • 1 Lerend netwerk

Praktische informatie

Doelgroep

Met de business club energietransitie focussen we op het samenbrengen van energiemanagers, technisch verantwoordelijken, zaakvoerders, C-levels, energie-aankopers,... die nood hebben aan inspiratie en ervaringsuitwisseling over de verschillende sectoren heen. 

Programma

Het programma wordt samengesteld op basis van de input van de deelnemers. Op deze manier houden we de vinger aan de pols en brengen we de bedrijfsspecifieke problematieken en opportuniteiten in kaart. Nadien worden deze tijdens de verschillende sessie uitgelicht. 

Sessie 1: Donderdag 25/05/23

Elia: Belgische Elektriciteitsnet + brainstorm

Sessie 2: Donderdag 14/09/23

Encon: Introductie tot energietransitie, PPA’s + Rondleiding Infinity

Sessie 3: Dinsdag 24/10/23

Essers: Toelichting Voka memorandum + VLAIO-subsidies

Sessie 4: Woensdag 22/11/23

CPChem: Rondleiding, bekijken verwezenlijkte projecten 

Sessie 5: Donderdag 22/02/24

Fluvius: Investeringsplan tot 2030, energiedelen, energiegemeenschappen

Sessie 6: Dinsdag 16/04/24

Nyrstar: Rondleiding, bekijken verwezenlijkte projecten 

Sessie 7: Donderdag 30/05/24

EMS- systemen 

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze business club staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders af te vaardigen.

Coach

Dennis Edey, CFO bij Hasco Invest, is coach van de business club. Sinds 2005 is hij actief in de Raden van Bestuur van meerdere organisaties binnen de groep (bijv. Green & Durable Group, Encon, Comfort Energy, Zonnemarkt Group, H2WIN). Dennis werkt al jaren aan het vormgeven van de energietransitie binnen de Hasco groep

Stef Van Looveren, Managing Partner van Vlegel Technology, is ook coach van de business club. Hij ondersteunt bedrijven om slimmer met hun energiebeheer om te gaan via energiedashboarding en -monitoring.

Meer info of inschrijven? 

Heb je interesse om deel uit te maken van deze business club? Ontdek alle informatie via onderstaande link. 

Klik hier

Met dank aan onze partners

energietransitie

Contactpersonen

Ilse Briers

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wout Vandeweyer

Adviseur innovatie & duurzaam ondernemen