Skip to main content
Map
Voka Lerend Netwerk

Business club - Smart warehousing

Digitalisering, IT & Technologie

Nood aan meer grip op je bedrijfsprocessen? Ben je benieuwd hoe bedrijven hun logistieke processen digitaliseren en welke technologieën ze hiervoor gebruiken? Ontdek stap voor stap hoe en waar je jouw (bestaand) warehouse kan aanpassen op weg naar meer automatisatie en toepassing van nieuwe en verbeterde technologieën. De business club smart warehousing is het ideale startpunt in deze transitie en laat je kennis maken met de nieuwste trends en concrete cases van toonaangevende bedrijven.

Digitalisering, automatisatie, robotisering... is 'the way to go'!

Jouw organisatie zal inmiddels de uitdagingen hebben gevoeld van een wereld die de digitale revolutie omarmt. Met de business club smart warehousing ontdek je welke voor jouw bedrijf de meest logische en haalbare acties zijn. Wat is het ‘low hanging fruit’ waarmee jouw onderneming de eerste of verdere stappen kan zetten naar een meer geautomatiseerd logistiek?

  • 1 Duidelijke focus
  • 1 Lerend netwerk
  • + Best practices
  • + Inspiratie tours

Stap voor stap & op maat!

De transitie naar een warehouse- en productie omgeving van de toekomst doe je echter niet in één grote sprong, maar gebeurt stap voor stap en op maat van jouw onderneming. Samen met DHL willen we in de Business Club Smart Warehousing focussen op de 10 belangrijkste warehouse trends en willen we in iedere sessie een bedrijf aan het woord laten die de innovaties omgezet heeft in concrete acties.

Toegevoegde waarde van a tot z

De business club garant voor een ferme brok inspiratie. Bij elke sessie brengen we een inspirerende spreker of case op een aangename en inspirerende locatie. Bovendien koppelen we dit steeds aan een bedrijfsbezoek waar er steeds na het inhoudelijke deel een diner voorzien is met netwerkmoment. Nadien ga je steeds naar huis met essentiële inzichten waarbij je op het einde van de rit in staat zal zijn om een toekomstgericht actieplan op te stellen en de uitdagingen die voor je liggen aan te gaan.

Praktische informatie

Programma

Kick-off @ Log!ville, Niel - 19 januari 2023

  • Tijdens deze eerste sessie krijgen we zicht op de logistieke uitdagingen vandaag en in de toekomst. Aan de hand van 10 booths ontdekken we logistieke oplossingen van de toekomst (AI, product as a service, tube logistics,..). Daarna volgt een rondleiding in het fysieke demonstratiecentrum waar men 18 innovatieve logistieke oplossingen toont die markt matuur zijn. Tot slot geeft DHL ook zicht op hun trends logistics radar, waarbij ze de belangrijkste logistieke innovaties in de nabije toekomst zullen duiden. 

 
Smart warehousing @ H.Essers, Genk - 9 februari 2023

  • H.Essers is dé referentie op vlak van innovatieve warehouse-oplossingen. Ze investeren constant in de digitale transformatie van hun warehouses. Hoe zij dit allemaal stroomlijnen en waar de prioriteiten liggen, kom je te weten tijdens deze sessie. 

 
E-fulfilment @ Bleckmann, Grobbendonk - 30 maart 2023

  • Bleckmann is een logistieke omni-channel specialist voor de fashion- en lifestylesector en als zodanig sterk in e-fulfilment. Ze bieden inmiddels 900.000m² opslagruimte aan. In Grobbendonk beschikken ze over een e-fulfilment magazijn met enkele van de nieuwste technologieën en technieken. Zo hebben ze reeds een aantal robotisering & automatisering projecten uitgevoerd (cobots, AGV's, conveyors,..)

 
Logflow inspiration day - logistics company of the year, Oostkamp -  20 april 2023

  • Tijdens deze unieke inspiratie dag krijgen we een zicht op enkele van de interessante automatiserings en digitaliseringprojecten van Logflow. Zo zullen we onder andere een bezoek brengen aan Dassy. Als logistics company of the year 2022 zijn ze de perfecte partij om ons op sleeptouw te nemen in hun semi automatisch magazijn. Daarnaast brengen we ook nog een bezoek aan SSA om hun innovaties te bekijken. 

Warehouse Management System @ Carglass, Bilzen - Mei 2023

  • Carglass, een onderdeel van Belron, heeft in Bilzen alle logistiek- en distributieactiviteiten van de groep voor Noord-West Europa gecentraliseerd. Het nieuwe distributiecentrum van Carglass Distribution, is verantwoordelijk voor de distributie van alle autoruiten en toebehoren in België en tien Europese landen. De site is met 42.000 m² opslagruimte en 2.900 m² kantoorruimte het grootste magazijn voor autoruiten en glastoebehoren ter wereld van de groep Naast het distributiecentrum is in Bilzen ook het Belron Quality Center of Excellence gevestigd. Dat investeert in nieuwe, innoverende operationele processen en toepassingen voor de Belronfilialen wereldwijd. 


Wrap-up session @ DHL Zaventem - juni 2023

  • Tijdens deze rondleiding zal DHL ons de  HUB in “Zaventem” open en transparant tonen en krijgen we een beeld van hoe een Express netwerk in mekaar zit.  De gidsen – real-time operations    medewerkers – gaan je van A tot Z meenemen in de keten van activiteiten die er voor zorgen dat al die duizenden zendingen morgen op bestemming toekomen.  Zo krijg je een full-view op de kilometers conveyerbanden, de staging areas, de runway, …. en krijg je een zicht op wat er allemaal kan (en waarom sommige dingen simpelweg niet kunnen).
Doelgroep

Supply chain managers, Warehouse managers, IT managers, Procurement managers, Innovation Managers, Customer Service managers, Logistieke managers en bedrijfsleiders van bedrijven die hun globale logistieke keten willen digitaliseren/automatiseren.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze businessclub staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders te sturen.

Inspiratie

In deze sessies willen we ondernemingen inspireren en oriënteren op gebied van Smart Warehousing. We tonen cases en demo's die illustreren wat mogelijk is zodoende je zelf gemakkelijker een vertaalslag kan maken naar je eigen business case. In deze sessies staat ervaringsuitwisseling niet centraal zoals in onze netwerken. Heb je zelf veel ervaring rond smart warehousing en wel nood aan ervaringsuitwisseling? Dan kan Plato Logistiek misschien wel een meerwaarde zijn... 

business club scouting industrie 4.0 voka kamer van koophandel limburg

Contactpersoon

Sebastien Conings

Adviseur innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Leden: €1000.00
Niet-leden: €1000.00

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.