Skip to main content
Map
Voka Business Club

Business club Innovatie

Innovatie

Weet jij waar de echte innovatie-pioniers mee bezig zijn? Om als bedrijf voorop te blijven op de rest, is het belangrijk om ogen en oren open te houden. Business Club Innovatie geeft inzicht in toonaangevende innovatieve bedrijven en hun strategieën, maar biedt je tegelijk ook een persoonlijk ontwikkelingstraject. Benieuwd naar het jaarprogramma? Lees dan zeker verder!

Nood aan een verkennend gesprek? Boek via deze link een online afspraak in met Mathias Huybrechts, jr. adviseur innovatie & digitalisering

Leer van anderen

De Business club innovatie is een begeleidingstraject voor zij die door middel van innovatie willen groeien. Het traject bevat een mix van collectieve en individuele momenten om een optimaal klankbord te bieden voor jouw veranderingsplannen. Op deze manier krijg jij een blik achter de schermen bij tal van gerenommeerde bedrijven in het vak. Niet alleen kan je hier inspiratie opdoen, maar ook nieuwe contacten leggen en onderhouden. 

Toegevoegde waarde van a tot z

 • Intake om jouw innovatiedoel scherp te zetten in samenwerking met VLAIO
 • 10 inspirerende bezoeken met inkijk in hun veranderingstraject en financiering
 • Een groep van 15 deelnemers als Raad van Advies, bovenop de expertenpool van innovatiepartners
 • Mogelijkheid tot adviesmomenten met de Limburgse Voka innovatie ambassadeurs
 • Screening mogelijkheden om jouw project financieel te steunen samen met VLAIO bedrijfsadviseurs
 • 1 Duidelijke focus
 • + Best practices
 • + Inspiratietours
 • 1 Lerend netwerk
Doelgroep

Deze innovatieclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, R&D managers, designers, ingenieurs, ... Tijdens de Business Club ondervind je aan den lijve enerzijds strategische veranderingen, maar laat het anderzijds ook toe om anderen binnen het bedrijf te betrekken.

Programma
 • Duurzame innovatie en automatisering met AI @Bebat - Dinsdag 22 november 2022 

Bebat en hun operationele poot Sorbat zijn verder aan het werken op vlak van automatisatie/robotisering met gebruik van artificiële intelligentie voor hun sorteerlijn. Daarnaast ontwikkelt Bebat en Sorbat de grotere industriële batterijen uit onder andere E-mobility (EV-batterijen) Batterijdiagnose methodologie, nieuwe technieken, hergebruik programma's, stadia om levensduur van de batterij of module te verlengen conform principes circulaire economie. 

 • Nieuwe technologieën en productie innovatie @Flanders Make - Dinsdag 13 december 2022

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Vanuit onze vestigingen over heel Vlaanderen stimuleren we open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Daarnaast kunnen bedrijven met ons samenwerken rond een innovatie op maat.  Tot slot bieden we ook een uitgebreid aanbod aan test- en validatie infrastructuur voor het testen en valideren van je producten en productie. Ons doel is bij te dragen tot de technologische ontwikkeling van de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst. 

 • Alle info over innovatie subsidies met Vlaio @T2-campus - Dinsdag 17 januari 2023 

 

 • Digitale aansturing en Quick responds manufacturing - Industrie 4.0 @Provan - TBC                                          Provan levert 'tailor made metal solutions' en richt zich daarbij vooral op totaalprojecten. Ze besloten om op een andere manier te gaan produceren waarbij ze een van de eerste bedrijven waren die voluit voor Quick Response Manufacturing (QRM) kozen. De strategie doordringt de ganse organisatie met de focus op doorlooptijdverkorting. Een focus op ‘tijd’ in plaats van ‘kosten’ dus. Paperless werken en digitalisering staan bijgevolg ook centraal bij deze ‘Factory of the Future’-winnaar.             

 

 • Research en development van innovatieve producten en ze in de markt brengen @Punch Powertrain - Dinsdag 28 maart 2023

Bij Punch Powertrain werken we voortdurend aan innovatieve technologieën en oplossingen die de transmissies en aandrijflijnen van morgen vormgeven. Bovendien weten we de beschikbare technologie van vandaag te optimaliseren en intelligenter te implementeren om onze transmissies en aandrijflijnen efficiënter en dynamischer te maken.

 • R&D en product innovatie @Globachem - Dinsdag 18 april 2023   

Globachem helpt telers hun gewassen gezond te houden en zodoende hun productie te optimaliseren door een breed gamma bestaande en innovatieve ontwikkelingen. Zodoende draagt Globachem, als een flexibel en dynamisch familiaal bedrijf, bij tot het produceren van voldoende en veilig voedsel voor een stijgende wereldbevolking met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Daarnaast zetten we ook in op innovatie op onze afdeling logistiek en supply chain. Ons doel is om een vaste innovatieve waarde te zijn in de wereldmarkt van gewasbescherming. 

 • Smart warehousing en smart logistics  @LogiVille - Dinsdag 16 mei 2023   

Innovatie in de logistiek en smart warehousing. In de demonstratieruimte kunnen bezoekers kennis maken met de nieuwste technische mogelijkheden die in de supply chain gebruikt kunnen worden.                                                                    

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze business club staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders af te vaardigen.

Kmo-portefeuille

De business club innovatie valt onder de kmo-portefeuille. 

Een blik achter de schermen

Met dank aan onze partner

business club innovatie

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Leden: €1950.00
Niet-leden: €2650.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.