Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Business Club

Business club Energietransitie

Duurzaam Ondernemen

Op lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen realiseren? Zet in op het efficiënt beheer van energiebronnen en -verbruik. Zo minimaliseer je jouw milieu-impact, leg je een beter rapport neer in de aankomende Europese rapporteringsverplichtingen, versterk je jouw bedrijfsimago en creëer je concurrentiële voordelen. Maar een energieswitch gebeurt echter niet van vandaag op morgen. We nemen de proef op de som en ontdekken bij vooruitstrevende gastbedrijven hoe deze koplopers in de sector te werk gaan.  

Klimaatneutraal? Dat gebeurt niet in 1, 2, 3

Hoe ga je concreet aan de slag met de energieswitch? Hoe doen (niet-)sectorgenoten dit? Welke problematieken kunnen we samen overwinnen? Ontdek het tijdens de 'business club energietransitie'. Je vraagt je misschien af: "Is de energieswitch dan zo noodzakelijk?". Ja hoor, in 2019 was de energie gerelateerde CO2-uitstoot verantwoordelijk voor maar liefst 72% van de totale uitstoot. Hoog tijd dus om de koppen bij elkaar te steken en als sterke Limburgse provincie optimaal van elkaar te leren, ervaringen te delen en zo beter bestand te zijn voor de toekomst. 

  • + Kennisdeling
  • + Waardevolle handvaten
  • + Nieuwe inzichten om te groeien

Hoe gaan we aan de slag?

Bedrijfsspecifieke problematieken, opportuniteiten en collectieve lobby? Daar zoomen we samen met een groep gelijkgestemden op in tijdens bedrijfsbezoeken bij koplopers in het vak. Het Limburgse ondernemerslandschap collectief sterker maken? Dat is één van onze doelen. Maar ook topics als: energiedashboarding, slimme sturing, elektrificatie, wetgeving, subsidie, ect. komen uitvoerig aan bod.

Jouw persoonlijke coach

Dennis Edey, CFO bij Hasco Invest, is coach van de business club. Sinds 2005 is hij actief in de Raden van Bestuur van meerdere organisaties binnen de groep (bijv. Green & Durable Group, Encon, Comfort Energy, Zonnemarkt Group, H2WIN). Dennis werkt al jaren aan het vormgeven van de energietransitie binnen de Hasco groep

Stef Van Looveren, Managing Partner van Vlegel Technology, is ook coach van de business club. Hij ondersteunt bedrijven om slimmer met hun energiebeheer om te gaan via energiedashboarding en -monitoring.

Praktische informatie

Doelgroep

Met de business club energietransitie focussen we op het samenbrengen van energiemanagers, technisch verantwoordelijken, zaakvoerders, C-levels, energie-aankopers,... die nood hebben aan inspiratie en ervaringsuitwisseling over de verschillende sectoren heen. 

Programma

Het programma wordt samengesteld op basis van de input van de deelnemers. Op deze manier houden we de vinger aan de pols en brengen we de bedrijfsspecifieke problematieken en opportuniteiten in kaart. Nadien worden deze tijdens de verschillende sessie uitgelicht. 

Sessie 1: Donderdag 25/05/23

Elia: Belgische Elektriciteitsnet + brainstorm

Sessie 2: Donderdag 14/09/23

Encon: Introductie tot energietransitie, PPA’s + Rondleiding Infinity

Sessie 3: Dinsdag 24/10/23

Essers: Toelichting Voka memorandum + VLAIO-subsidies

Sessie 4: Woensdag 22/11/23

CPChem: Rondleiding, bekijken verwezenlijkte projecten 

Sessie 5: Donderdag 22/02/24

Fluvius: Investeringsplan tot 2030, energiedelen, energiegemeenschappen

Sessie 6: Dinsdag 16/04/24

Nyrstar: Rondleiding, bekijken verwezenlijkte projecten 

Sessie 7: Donderdag 30/05/24

EMS- systemen 

Met dank aan onze partners

partners

Contactpersoon

Wout Vandeweyer

Adviseur innovatie & duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Leden: €1.000
Niet-leden: €1.000

 

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.