Skip to main content
Map
Voka Business Club

Business club Energietransitie

Duurzaam Ondernemen

Op lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen realiseren? Zet in op het efficiënt beheer van energiebronnen en -verbruik. Zo minimaliseer je jouw milieu-impact, leg je een beter rapport neer in de aankomende Europese rapporteringsverplichtingen, versterk je jouw bedrijfsimago en creëer je concurrentiële voordelen. Maar een energieswitch gebeurt echter niet van vandaag op morgen. Hoe ga je hier concreet mee aan de slag? Hoe doen (niet-)sectorgenoten dit? Welke problematieken kunnen we samen overwinnen? Ontdek het tijdens de 'business club energietransitie'.

Klimaatneutraal? Dat gebeurt niet in 1, 2, 3

In 2019 bedroeg de totale uitstoot van broeikasgassen ongeveer 52,4 gigaton kooldioxide-equivalent (GtCO2e) wereldwijd, waarvan de energie gerelateerde CO2-uitstoot verantwoordelijk was voor ongeveer 72% van de totale uitstoot. Hoog tijd dus om de koppen bij elkaar te steken en als sterke Limburgse provincie optimaal van elkaar te leren, ervaringen te delen en zo beter bestand te zijn voor de toekomst. 

  • + Kennisdeling
  • + Waardevolle handvaten
  • + Nieuwe inzichten om te groeien

Hoe gaan we aan de slag?

Samen met een groep gelijkgestemden komen we op regelmatige tijdstippen samen omtrent bedrijfsspecifieke problematieken en opportuniteiten. Gaande van energiedashboarding, slimme sturing, elektrificatie, wetgeving, subsidies en zoveel meer. Dit alles met als doel om jou weerbaar te maken voor de toekomst en zo samen te werken aan een energieneutraal klimaat tegen 2050.

Praktische informatie

Doelgroep

Met de business club energietransitie focussen we op het samenbrengen van energiemanagers, technisch verantwoordelijken, zaakvoerders, C-levels, energie-aankopers,... die nood hebben aan inspiratie en ervaringsuitwisseling over de verschillende sectoren heen. 

Programma

Het programma wordt samengesteld op basis van de input van de deelnemers. Op deze manier houden we de vinger aan de pols en brengen we de bedrijfsspecifieke problematieken en opportuniteiten in kaart. Nadien worden deze tijdens de verschillende sessie uitgelicht. 

Met dank aan onze partners

energietransitie

Contactpersoon

Ilse Briers

Adviseur duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Leden: €1000.00
Niet-leden: €1000.00

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.