Skip to main content
Map

Innovatief bedrijf in de kijker: Bedal

  • 31/10/2019

Ready, set, go! Maak in twee minuten tijd kennis met Bedal. Wie zijn ze? Wat doen ze? En waarom zijn ze ons innovatief bedrijf in de kijker?

Wie? 

Bedal is een Limburgs bedrijf actief in de Medical Devices, en ontwikkelt en vermarkt een gamma aan katheter stabilisatie producten. Deze producten zorgen voor een veiligere positie van de katheter, en verlaagt de kans op infecties. 

Wat?

Bedal werd opgericht naar aanleiding van de ervaringen van een van de oprichters, die op jonge leeftijd de diagnose van kanker kreeg. Gedurende de langdurige ziekenhuisopnames kreeg hij een katheter in het lichaam, en ervaarde de nood van een goede en veilige plaatsing van de katheter. Op basis van zijn ervaringen werd gestart met de ontwikkeling van een gamma aan producten voor een betere katheterzorg.

 

 

ptc

 

Innovatie

Vaak worden katheters vastgezet op het lichaam met pleisters, die slechts een beperkte stevigheid bieden, of met hechtingen in de huid, die echter pijnlijk zijn en leiden tot hogere kans op infecties. Hierop biedt Bedal een antwoord door producten aan te bieden die de hoogste veiligheid bieden aan de patiënt, en de kans op infecties verlagen. Het unieke aan de producten van Bedal zijn de eenvoud in plaatsing en gebruik, de brede toepasbaarheid, het patiëntencomfort en het leveren van de meest veilige stabilisatie. 

Toekomst

Als Limburgse startup wist Bedal al verschillende investeerders te overtuigen, waaronder de LRM. De producten van Bedal zijn sinds begin 2019 via het distributeursnetwerk in verschillende Europese landen beschikbaar, en worden ook al geexporteerd naar o.a. Zuid-Korea. Recentelijk werd de FDA goedkeuring gehaald om zijn producten ook op de Amerikaanse markt te verdelen. Bedal wil de referentie worden in veilige en kwaliteitsvolle katheter stabilisatie en zo mee bijdragen aan een betere zorg voor patiënten wereldwijd. 

Hoe kunnen we jou helpen?

  • Innoveer met ons mee! Bekijk hier ons innovatie-aanbod en wat we voor jou kunnen betekenen
     
  • Of neem rechtstreeks contact op met onze collega Willem Degol
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel
AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice