Businessclub Innovatie

23/05/2018

Je wilt innoveren maar weet niet hoe er aan te beginnen? Of je bent nog op zoek naar dat ene unieke voor je bedrijf? Benieuwd hoe anderen het aanpakken? De Businessclub Innovatie geeft inzicht in de aanpak van toonaangevende bedrijven. 

Deze Businessclub Innovatie biedt on the field inspirerende bijeenkomsten over verschillende thema's in innovatie. Bedrijven, onderzoekers, kennisexperts en designers presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met innovatie. De cases behandelen de verschillende facetten van innovatie, van product en proces over nieuwe business modellen en co-creatie tot digitalisering. Ongeacht of het bedrijf nu groot of klein is, ze inspireren door de manier waarop zij aan innovatie doen, door de tools en technieken die ze gebruiken om tot innovatie te komen én door de manier waarop ze innovatie naar de markt brengen. 

Bovendien werken we voor deze Businessclub samen met het Team Bedrijfstrajecten (het vroegere Innovatiecentrum). Anke Albregts en Stijn Scholts nemen mee de begeleiding op zich, waardoor we maximaal proberen de vertaalslag te maken van de behandelde cases naar de deelnemers. Na iedere case voorzien we een reflectie om te kaderen wat er besproken is en wat dit voor jou kan betekenen.

Programma

 • 23 mei - WP Haton
  Tot het begin van deze eeuw was WP Haton een traditionele producent van bakkerijmachines. Ingenieurs van de R&D afdeling bepaalden welke machines werden gemaakt, op basis van techniek, niet van de klant. Maar de markt veranderde en dwong hen mee te veranderen. WP Haton gooide zijn business model om. Van een maakbedrijf naar een dienstenleverancier, waar de focus ligt op de klant. In het BreadLab wordt samen met de klant gezocht naar de optimale productielijn. Via het serviceconcept Blue Value worden standaard onderdelen meegestuurd, machines gemonitord én zelfs geëxperimenteerd met service vanop afstand via VR. Een succesvolle ommezwaai, de trip naar Nederland waard! Meer info hier.
   
 • 12 juni - AMS Belgium
  Oorsponkelijk gestart in de automotive sector, maar vandaag is dit Bilzense bedrijf thuis in een waaier van sectoren. Ze zijn wereldwijd actief in de automatisering en robotisering van processen. De ingenieurs zitten dan ook meer in het buitenland dan in Bilzen. Maar met hun innovaties gaan ze ook in tegen de outsourcing-trend. Robots worden goedkoper en performanter, waardoor bedrijven jobs kunnen terughalen uit China. Tijdens het bezoek krijgen we het wereldwijd gepatenteerde Robomould® systeem te zien.
   
 • 27-30 september - Supernova 
  Supernova moet dé technologiebeurs van België worden. Van 27 tot 30 september verzamelt iedereen die iets te maken heeft met met digitalisering op 't Eilandje in Antwerpen. Naast de beurs wordt o.a. ook een belevenisparcours, inspiratieconferentie en investeerdersevent voor scale-ups voorzien. Een unieke kans, wat niet mag ontbreken in het lijstje! 
   
 • 23 oktober - Yappa
  Yappa bedenkt, bouwt en boost digitale oplossingen. Denk daarbij aan websites, webshops, webapplicaties en online marketing. Maar Yappa is ook trendsetter op de manier waarop het zijn medewerkers - de yappanezen - aantrekt, behoudt en bovenal betrekt in het reilen en zeilen van de organisatie. Gemotiveerde en betrokken medewerkers met de neus in dezelfde richting? Check!
   
 • 20 november - Power Tools Distribution
  Power Tools Distribution (PTD) in Hoeselt, onderdeel van Atlas Copco, is het wereldwijde distributiecentrum voor pneumatische en elektrische gereedschappen. Kernwoorden in deze organisatie zijn efficiëntie, snelheid en flexibiliteit. PTD heeft daarbij deambitie om uit te groeien tot supply chain excellence center voor de hele groep. Logistiek en operationele innovatie is dé focus van dit bezoek. 
   
 • 11 december - Nurama 
  De retailsector is in volle transitie. Nurama helpt retailers om hun fysieke winkelpunten om te toveren tot datapunten om zoveel mogelijk klantengegevens te verzamelen. Zo krijgt men een perfect beeld van wie er over de vloer komt en kan daarop ingespeeld worden voor een ultieme klantenbeleving. Interessant voor iedereen die klanten over de vloer krijgt!
   
 • 15 januari 2019 - Ebema
  Ebema is een toonaangevende producent van hoogwaardige bestratingsmaterialen in beton. Het uitgebreide gamma tegels, straat- en boordstenen, lineaire elementen, ... voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen en keurmerken. Ebema innoveert continu in functionele oplossingen die toepasbaar zijn in de hedendaagse stads- en verkeerinrichting, met aandacht voor het esthetische en de architecturale meerwaarde. Ze doen hierbij aan co-creatie met ontwerpers, designers en studiebureaus om producten op maat uit te werken.
   
 • 19 februari 2019 - Encon
  Encon is gespecialiseerd in rendabele energiebesparingen en productie van duurzame energie, zowel voor KMO's als internationale bedrijven. Met vestigingen in Bilzen, Gent en Nijmegen is het bedrijf in volle groei. In mei wordt normaal het nieuwe hoofdkantoor 'Infinity' in gebruik genomen, één van de duurzaamste bedrijfsgebouwen ter wereld. Het is een showcase van hun expertise, maar eveneens een inspiratie voor andere bedrijven. 
   
 • tbc - Vasco Group 
  Vasco maakt wereldwijd faam met kwalitatieve designradiatoren. In hun productdesign streven ze naar de perfecte balans tussen functionaliteit en productdesign. Bovendien zetten ze in op duurzaamheid, met 100% gerecycleerd aluminium als basis van hun nieuwe producten. Ambitieus zijn ze wel in Dilsen-Stokkem; ieder jaar mikken ze op 3 productinnovaties. Na verschillende internationale bekroningen, zetten ze nu de deur open voor ons

Iedere sessie vindt plaats van 16u tot 20u bij het bedrijf zelf. We voorzien naast de case en een rondleiding telkens een feedbackmoment om de reflectie te maken van de case naar de situatie van de deelnemers. Daarna sluiten we af met een hapje en een drankje.  

Doelgroep
Bedrijven die willen groeien en/of transformeren door innovatie en hiervoor op zoek zijn naar inspirerende voorbeelden. Zowel bedrijfsleiders, R&D-verantwoordelijken, innovatiemanagers, ... zijn welkom. Iedereen die interesse heeft in innovatie en wat dit kan betekenen voor zijn of haar bedrijf. 

De plaatsen zijn beperkt! First come, first served.

aio

x