Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Business Club Artificial Intelligence

Artificiële intelligentie kan voor bedrijven een oplossing bieden voor een aantal complexe problemen. Nog te weinig bedrijven weten wat de huidige stand van de technologie is en welke voordelen deze kunnen bieden in hun onderneming. Ben je benieuwd hoe Limburgse ondernemingen concreet bezig zijn met AI? De Business Club AI geeft inzicht in de belangrijkste facetten van AI via demo’s gekoppeld aan concrete cases van toonaangevende bedrijven in Limburg.

De cases behandelen verschillende facetten van AI zoals chatbots, computer vision, machine learning en predictive analytics. Maak kennis met experten in het vakgebied artificiële intelligentie en ontdek vooruitstrevende cases van bedrijven uit de regio. Alle cases zijn toepasbaar, inspirerend en praktisch, ze komen immers rechtstreeks uit de bedrijfsrealiteit.

Programma
•    17 okt 2019 - De toekomst met AI
Wim Bijnens van Cronos & Kevin Smeyers van To The Point Group @ Corda
Vandaag zien we AI steeds meer verschijnen in onze bedrijfsprocessen en applicaties. Deze razendsnel evoluerende technologie roept ook belangrijke vragen op: waar gaat dit naar toe? Wat met onze jobs? Wat met computersystemen met dezelfde of zelfs superieure intelligentie als mensen?
 
•    7 november 2019 – Chatbots & voice assistants
Matteus Deloge van Craftworkz & Karel Kremer van Oswald @ Callexcell
Hoe werken chatbots en op welke manier kunnen ze verrijkt worden met andere intelligente systemen? Wat is de waarde van chatbots in customer support of in een sales context? Verschillende mogelijke interfaces om met chatbots te praten worden besproken, van websites of apps tot messaging platforms en smart speakers. 
 
•    28 november 2019 – Computer Vision 
Wouter Martens van Icapps & David Pierre van Flekso Digital @ Riskmatrix 
Computer vision is de discipline die ervoor zorgt dat een computer een beeld kan interpreteren en begrijpen. Zo zijn bruggen bijvoorbeeld moeilijk bereikbare structuren waarbij één enkele inspectie heel wat voorbereiding en gespecialiseerd materiaal vraagt. Drones kunnen m.b.v. computer vision automatisch schade en scheuren herkennen. Visuele inspecties kunnen zo in de toekomst geautomatiseerd worden.

•    12 december 2019 – Digitale Transformatie
Kevin Van Kerckhoven van Bespoke @ AR Metalizing
Hoe kunnen we nieuwe digitale technologieën op een duurzame wijze implementeren? Wat is de impact op de organisatie, de processen en werkwijzen maar evenzeer op de cultuur van de organisatie? We doen een deep dive in de niet technologische aspecten en ontdekken hoe je erin slaagt om met de nieuwe technologieën werkelijke waarde te creëren voor je organisatie. 

•    28 januari 2020 - Predictive Analytics
Deevid De Meyer van Brainjar @ Mediahuis
Predictive analytics wordt gebruikt om ontevreden klanten te identificeren en bedrijfsbeslissingen te ondersteunen. Een Ai systeem kan voorspellen welke klanten risico lopen om het bedrijf te verlaten en welke acties dit risico optimaal minimaliseren. Klantenmanagement is immers één van de grootste uitdagingen binnen elk bedrijf. 
 
•    20 februari 2020 – Natural language processing
Tom Vermeulen van Brainjar @ H.Essers 
Natural language processing oftewel het begrijpen en interpreteren van menselijke taal is met de komst van deep learning mogelijk geworden. Hierdoor kunnen klanten bijvoorbeeld via email en per telefoon automatisch een order plaatsen in een ERP systeem. Dit levert tijdswinsten op van 80%!
 
•    30 april 2020 - Machine learning (online)
Sam Sterckval van Brainjar @ Enervalis
Machine Learning houdt zich bezig met de ontwikkeling van software die haar eigen performance verbetert. Simpel gezegd leren de computersystemen van de data. Machine learning biedt ongekende mogelijkheden niet alleen voor nieuw te ontwikkelen software, maar ook voor uw bestaande applicaties. Ze identificeren patronen en kunnen zo (bijna) zelfstandig de best mogelijke keuzes maken. 

•    28 mei 2020 – Robotica Procesautomatisering (online)
Johan Van den Bulck van Teroco @ Bank Degroof 
Robotics Procesautomatisering of kortweg PRA toont aan hoe je technologie optimaal kan inzetten voor het digitaliseren van repetitieve processen. Wanneer RPA gecombineerd wordt met AI-technologie als chatbots, intelligente OCR en natuurlijke taalverwerking (NLP) zie je de kracht van intelligente automatisering.
 
•    24 en 30 september 2021 – Advies AI projecten (individuele sessie)
Michael Goris van Shape & Shift @ Voka KvK- Limburg
De meeste bedrijven hebben geen gebrek aan innovatieve ideeën. Wél ontbreekt het vaak aan een gestructureerde werkwijze om deze uit te werken in iets waardevol en realiseerbaar. In deze sessie vertalen we de opgedane inspiratie naar concrete acties voor uw AI-project.

•    19 oktober 2021 –  Technologie & leiderschap 
Heidi Rakels & Ann Simons @ Villa Zwart Goud
Twee ex-judoka's / ondernemers gaan in gesprek over technologie, innovatie en ondernemerschap. In deze inspiratiesessie worden we warm gemaakt om met onze innovatieve plannen aan de slag te gaan. Tips & tricks in ondernemer- en leiderschap zullen niet ontbreken. 

Inspiratie
In deze sessies willen we ondernemingen inspireren en oriënteren op gebied van AI. We tonen cases en demo's die illustreren wat mogelijk is zodoende je zelf gemakkelijker een vertaalslag kan maken naar je eigen business case. In deze sessies staat ervaringsuitwisseling niet centraal zoals in onze netwerken. Heb je zelf veel ervaring rond data en AI en wel nood aan ervaringsuitwisseling? Dan kan het Netwerk Data Intelligence misschien wel een meerwaarde zijn...  

Doelgroep
Deze Businessclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, CIO's,  IT of R&D managers, data analisten, ingenieurs, ... Kortom iedereen met interesse in AI die concrete inspiratie wil opdoen. Kan je een sessie niet aanwezig zijn dan kan je de uitnodiging doorsturen naar een collega binnen eigen onderneming. Een leuke manier om als team op eenzelfde golflengte te komen over een specifiek topic.  

Praktisch
Iedere sessie vindt plaats van 16.00u tot 20.00u bij het bedrijf. Tijdens elke sessie is er een toelichting over het bedrijf en hun AI-case. Vervolgens luisteren we naar concrete cases en demo van de ondernemers over het specifieke onderwerp. Tot slot is er diner ter plekke om na te praten.
De plaatsen voor deze Business Club zijn beperkt! First come, first served.


Interesse of inschrijven?
Veroniek Hermans, veroniek.hermans@voka.be, +32 496 86 46 94

wingmen

 

Wanneer

Prijs

Leden: € 1.200
Niet-leden: € 1.800

2e persoon van hetzelfde bedrijf:
€ 720

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen