Skip to main content
Map
  • Limburg
  • Innovatief bedrijf in de kijker: Alro Group

Innovatief bedrijf in de kijker: Alro Group

  • 25/03/2019

Ready, set, go! Maak in twee minuten tijd kennis met Alro Group. Wie zijn ze? Wat doen ze? En waarom zijn ze ons innovatief bedrijf in de kijker?

Alro

Wie

Alro opgericht in 1976, is intussen een onderneming uitgegroeid van een lokaal klein coatingbedrijf tot de gerenommeerde Alro Group met vestigingen in België, Nederland en Slovakije. Met meer dan 1000 medewerkers en ruim 20 coatinginstallaties worden dagelijks meer dan 100.000 producten verwerkt in wel 1000 verschillende kleuren, voor nagenoeg elk groot merk in de vrachtwagen en automobielindustrie.

Wat

Met hun state-of-the art productielijnen kunnen ze elektro-coaten, natlakken en poederlakken in een enorme variatie in kleuren op eender welk substraat. Zij realiseren dit gevarieerde en grote aanbod door te investeren in een eigen engineering team waarmee ze doorheen de jaren een unieke in-house expertise hebben opgebouwd.

Zo kunnen ze de dag van vandaag hun eigen installaties ontwikkelen en samen met onderleveranciers kort op de bal spelen, wat maakt dat ze flexibel kunnen inspelen op specifieke vragen uit de markt. Bovendien kunnen eigen engineerteams bestaande installaties zeer snel ombouwen, waardoor ze levertijden drastisch kunnen verkorten ten opzichte van de concurrentie.

Alro Group is daarnaast een sterke logistieke partner voor zijn klanten. Alle binnenkomende bestelinformatie (EDI)  wordt via hun ICT-systeem verwerkt voor o.a. stockopvolging, aankoop- en productiedoeleinden. Op deze manier kunnen ze hun logistiek proces verweven met dat van de klant, waardoor zij hun gelakt componenten, JIT (Just-in-Time) alsook JIS (Just-in-Sequence) kunnen uitleveringen.

Deze hoge mate van digitalisering en automatisering trekken ze door naar de productieomgeving, waarbij zowel proces- als kwaliteitsparameters worden geregisterd. Dit gebeurt zowel volautomatisch als via scanners en touch-panels.   Een transparante traceability en rapportering zijn hiervan logisch gevolgen

Innovatie

Voor het Audi E-tron model ontwikkelde Alro Group een nieuw productieproces om het elektro-coaten van de batterijbak efficiënter en milieuvriendelijker te maken. Ze ontwikkelden, samen met een Duitse firma, een gerobotiseerde laserapplicatie waarbij de gelakte delen selectief ontlakkend kunnen worden, waardoor het traditionele maskeren overbodig wordt gemaakt. Door dit proces in samenspraak met de eindklant op een efficiënte manier verder te ontwikkelen, geeft dit Alro een strategisch voordeel.

Toekomst

De strategie voor Alro Group is duidelijk: beantwoorden aan de alsmaar toenemende vraag naar toepassingen in de elektrische mobiliteit. Hiervoor zullen zij nieuwe processen en technologieën blijven ontwikkelen en hun machinepark verder uitbreiden voor de toekomst.

 

Hoe kunnen we jou helpen?

  • Innoveer met ons mee! Bekijk hier ons innovatie-aanbod en wat we voor jou kunnen betekenen
     
  • Of neem rechtstreeks contact op met onze collega Birgitt Deckers

Contactpersoon

Birgitt Deckers

Adviseur innovatie