Skip to main content
ind4.0

Scouting Industrie 4.0

In het netwerk Scouting Industrie 4.0 focussen we op de impact van digitalisering op de operationele processen in maakbedrijven. Iedereen heeft al wel een presentatie gezien van de vierde industriële revolutie, waarbij de theorie vaak evident lijkt. Maar in de industrie is zo’n digitale evolutie minder vanzelfsprekend, bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur en business model overboord gooien. Door bedrijven aan het woord te laten krijgen de deelnemers inzichten over de voorbereiding die noodzakelijk is om te kunnen transformeren. Welk proces moet er eerst aangepakt worden? Vervolgens worden we meegenomen voor een rondleiding doorheen de productie, zo koppelen we de theorie aan de praktijk!

Met het netwerk Scouting Industrie 4.0 gaan we op bezoek bij 6 innovatieve productiebedrijven en speuren we naar best practices. Deze hoofdzakelijk Limburgse pioniers hebben de eerste stappen gezet richting Industrie 4.0 en trachten pijlers te integreren in hun productieproces. Naast een getuigenis van het gastbedrijf, krijgen ook onafhankelijke providers van de technologie het woord.

Focus op transformatie

De focus ligt op de transformatie. Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren? Welke hindernissen bevinden zich op het pad? Vervolgens worden de deelnemers in groep meegenomen voor een anderhalf uur durende interactieve rondleiding door de productie en krijgen ze uitleg over de verschillende processen, het opzet en de valkuilen. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie. Na de rondleiding hebben ze de mogelijkheid om te netwerken, terwijl ze genieten van een hapje en drankje.

Doelgroep

Plant Managers, Production Managers, Quality Managers, Industrial Engineers, Opex Managers, Lean Experts, Lean Managers die op de payroll staan van een industrieel maakbedrijf en mede verantwoordelijk zijn voor de transformatie van hun productieapparaat. Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. Concurrenten van gastbedrijven kunnen geweigerd worden voor het desbetreffende bedrijfsbezoek.

Programma

Volgende topics gaan zeker aan bod komen:

 • Collaborative tools in production (AR/VR)
 • Datacaptation for quality control or predictive maintenance (Product data vs. process data)
 • Quick response manufacturing (QRM)
 • Flexible assembly (Robots vs. Cobots)
 • Design & optimisation (Digital Twin & modelling)
 • Sensing & monitoring (AI & data analytics)
Praktisch

Lidmaatschap van deze Scouting staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders te sturen.

De plaatsen zijn beperkt! First come, first served.

Interesse of inschrijven?

filip.vanderhoydonks@voka.be; +32 477 49 87 07 

flander

Contactpersoon

Filip Vanderhoydonks

Adviseur innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Voka - leden: € 1.095

Niet-leden: betalen een supplement van 50% bovenop de ledenprijs

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo