Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Leidinggeven op afstand

 • Online

Leidinggeven op afstand brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Ontdek op 23 & 26 november 2020 tijdens deze online workshop hoe je die uitdagingen met succes aangaat, en het productieproces in je bedrijf efficiënt op afstand opvolgt. 

De basics van digitaal en ander leiderschap zijn in essentie dezelfde. Dat besef maakt leiden op afstand gemakkelijker. Maar leiden vanaf een afstand vraagt een groter bewustzijn en een methodische aanpak. 

In deze online dagopleiding achterhaal je hoe je als leidinggevende op een doeltreffende manier op afstand leidinggeeft. We zoomen in op de verschillende leiderschapsstijlen, focussen op digitaal leiderschap in de dagelijkse praktijk, en creëren ruimte voor discussie en ervaringsuitwisselingen.

Productieproces opvolgen

In deze online opleiding ontdek je ook hoe cloudgebaseerde systemen je toelaten om voortdurend data te 'oogsten' in verschillende (sub)systemen en die data automatisch om te zetten in dashboards. Zo heb je ook op afstand een helder beeld op je machines en productielijnen. 

Programma

Voormiddag

In de voormiddag krijg je praktische tips en handvatten aangereikt voor leidinggeven op afstand en gaan we op zoek naar antwoorden op vragen zoals:

 • Wat is de leiderschapscontext vandaag?
 • Wat is leiderschap nu eigenlijk?
 • Hoe faciliteer je digitale meetings?
 • Wat hebben we geleerd uit de lockdown en leidinggeven in tijden van COVID-19?

Namiddag

In de namiddag ligt de focus op het op afstand opvolgen van het productieproces. We zoomen aan de hand van praktijkvoorbeelden in op vragen zoals:

 • Welke cloudgebaseerde systemen zijn er om op afstand machines of productielijnen op te volgen? 
 • Hoe ziet de ideale wereld eruit? Wat zouden we graag kunnen en waarom?
 • Welke technische domeinen komen bij elkaar?
 • Wat is de impact op bestaande bedrijfsprocessen en organisatiestructuren? 
 • Hoe ziet een typische implementatie eruit?
 • Wat brengt de toekomst?
Doelgroep

De opleiding is gericht op zaakvoerders, bedrijfsleiders, productieplanners, plantmanagers, innovatiemanagers, CDO's en COO's.

Je hebt geen voorkennis nodig om aan deze opleiding deel te nemen. 

Deelnemers kunnen vooraf praktijkcases of vragen doorgeven waarop we tijdens de opleiding zullen ingaan.

Docenten

Wout Van Impe, Partner & Director bij Mercuri Urval (23/11)

Wout neemt bij Mercuri Urval een actieve leiderschapsrol in een internationale context op en adviseert klanten over leiderschap. Hij heeft veel ervaring in leiden op afstand en (digitaal) leiderschap.

Yves Van Ingelgem, Zensor, CellSine (26/11)
Yves Van Ingelgem is deeltijds professor materiaalkunde aan de VUB, oprichter en CEO van Zensor en medeoprichter van CellSine.
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 6 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Christine Thonnon

Manager internationalisatie

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?