Skip to main content
imexport online
  • Online

Handelsspanningen EU-VS

Welke handelsspanningen brengen de Amerikaanse verkiezingen met zich mee? Krijg op 24 november 2020 een online overzicht van de meest actuele ontwikkelingen in het debat tussen de VS en de EU.

Met de presidentsverkiezingen in de VS nog vers in het achterhoofd, bekijken we in deze infosessie hoe de handelsspanningen tussen de VS en de EU geëvolueerd zijn.

Met daarbij een extra focus op de recente gebeurtenissen. Zal het protectionisme hoogtij blijven vieren? Komt er verandering in de handelspolitiek van de VS? Hoe moeten de Belgische exporteurs hiermee omgaan? Hoe kunnen ze zich het beste wapenen? Krijg een duidelijk in deze gevatte infosessie.

Programma

Er wordt een overzicht gegeven van de meest actuele ontwikkelingen in het debat tussen de VS en de EU. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op de wijze hoe men zich kan indekken tegen deze risico’s en welke de rol kredietverzekering hierin kan spelen, gelet op enkele specifieke aspecten op dit vlak met debiteuren in de VS.

Doelgroep

Deze opleiding is voor sales-, export-, creditmanagers, ...
Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Docent

Wim Bosman, specialist businessdevelopment, Credendo

Wim is onder meer gespecialiseerd in risico's met betrekking tot buitenlandse kopers in vreemde landen onder controle houden.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2,5 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Christine Thonnon

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo