
Exportstructuren
Joint venture, reselling, franchising, agentuur, licensing, ... Het aanbod aan (internationale) exportstructuren voor jouw onderneming is groot. Op 15 oktober 2021 zetten we tijdens deze dynamische workshop alle mogelijkheden met de voor- en nadelen op een rijtje, en vergelijken we de diverse kanalen zodat jij gemakkelijk de juiste keuze maakt!
Je kunt op verschillende manieren je producten en diensten commercialiseren of op de (internationale) markt brengen. Jouw exportstructuur is – zeker als je internationaal zakendoet – een cruciaal aspect van je business.
Elk verkoop- en afzetkanaal heeft zijn eigenheden en voor- en nadelen. De aard van je onderneming, producten of diensten, je afzetmogelijkheden en de juridische vorm waarin de verkoop plaatsvindt, zijn de belangrijkste factoren die je keuze voor een specifieke exportstructuur bepalen. In deze interactieve workshop vol praktische tips, krijg je een helder inzicht in alle mogelijkheden en achterhaal je de optimale exportstructuur voor jouw bedrijf.
De onderdelen van deze workshop zijn:
- een algemene inleiding in internationale exportstructuren
- een overzicht van de belangrijkste kanalen:
- de oprichting van een nieuwe vennootschap
- de vaste inrichting van een bijkantoor
- joint venture
- reselling of distributie
- franchising
- agentuur
- licensing - een vergelijking van de verschillende exportstructuren
- de voor- en nadelen van elke structuur
- grenzen
- een rondvraag
Deze workshop is gericht op medewerkers van ondernemingen die hun producten of diensten met de juiste strategische keuze op de meest efficiënte en geschikte wijze willen commercialiseren.
Kristof Zadora, Monard Law
Kristof is als advocaat-vennoot gespecialiseerd in handelsrecht, distributierecht, IT-recht, privacy- en gegevensbescherming.
Stefanie Stappers, Monard Law
Stefanie is als advocaat-vennoot gespecialiseerd in handels- en economisch recht, vennootschapsrecht, milieu-, stedenbouw- en administratief recht.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Aantal opleidingsuren: 3 uren
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.