Skip to main content
Voka Opleiding

Zet optimaal in op cyberveiligheid!

Digitalisering, IT & Technologie

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We laten ons op alle mogelijke vlakken ondersteunen door digitale middelen om beter werk te leveren. Sterker nog: we zijn er voor een groot deel afhankelijk van geworden. Vanzelfsprekend brengt dit nieuwe risico’s met zich mee. Zo is maar liefst 60% van alle cyberaanvallen gericht op KMO’s, die een interessant doelwit zijn omdat ze vaak over minder middelen beschikken om de risico’s aan te pakken.

Samen gaan we voor impact

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. De cyberveiligheid in bedrijven verhogen, dat is ons doel samen met Vlaio en Deloitte. Zo kan jouw onderneming in de toekomst sneller reageren op een cyberaanval en zo de impact op de organisatie minimaliseren. Daarnaast zijn de voornaamste gedetecteerde cyberveiligheidsrisico’s gemitigeerd en heeft de KMO de juiste controle over de data.

  • 3 sessies
  • + beveiliging data
  • - reputatieschade
  • - risico's

Wij geven jou inzicht in...

  • Het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. phishing, DDoS aanvallen,...)
  • Overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..) aan de hand cases toegelicht
Programma
Sessie Titel Korte inhoud
1 Is mijn organisatie een doelwit en waarom? In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Phishing, LAND aanval,...)
2 Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyber dreigingen. Hoe kan je jouw doelwitten beter beschermen tegen een aanval over het internet om controle te krijgen over jouw systemen of om gevoelige informatie te bemachtigen. Dit zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen die nodig zijn.
3 Case bespreking en opstellen actieplan Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...)
Docent

Peter Versmissen
Partner Cyber Security, Deloitte

Peter is als Partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

cybersecurity voka limburg

 

Contactpersoon

Rolan Linsen

Senior adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden en niet-leden :

€ 550,00 excl. btw

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.