Skip to main content
Smart Warehousing banner

Business Club Smart Warehousing

Ben je benieuwd hoe bedrijven hun logistieke processen digitaliseren en welke technologieën ze hiervoor gebruiken? In de Business Club Smart Warehousing bundelen we de voornaamste trends en innovaties die een impact zullen hebben op de logistieke keten de komende 10 jaar. Aan de hand van goed onderbouwde sessies wordt ism. DHL inspiratie gekoppeld aan concrete cases van toonaangevende bedrijven.

Gedurende 10 sessies bezoeken we innovatieve gastbedrijven die voor ons hun state-of-the-art warehouse openstellen.

Digitalisering, Industrie 4.0,.. Software eet de wereld op! Ongeacht de gebruikte terminologie, uw organisatie zal inmiddels de uitdagingen hebben gevoeld van een wereld die de digitale revolutie omarmt. Als een soort van houvast lanceerde DHL in 2019 de Logistics Trend Radar waarbij ze onderzoek voeren naar 28 belangrijke trends en innovaties die van invloed zullen zijn op de logistieke keten in de komende vijf tot tien jaar.

Samen met DHL willen we in de Business Club Smart Warehousing focussen op de 10 belangrijkste trends en willen we in iedere sessie een bedrijf aan het woord laten die de innovaties omgezet heeft in concrete acties. Hiermee staat deze Business Club garant voor een ferme brok inspiratie. Na elke sessie ga je naar huis met essentiële inzichten. Op het einde van de rit zal je in staat zijn om een toekomstgericht actieplan op te stellen en de uitdagingen die voor je liggen aan te gaan.

In elke sessie brengen we een inspirerende spreker of case op een aangename locatie. Bovendien koppelen we dit aan een bedrijfsbezoek. Na het inhoudelijke deel voorzien we een diner en een aangenaam netwerkmoment. 

Doelgroep

Supply chain managers, Warehouse managers, IT managers, Procurement managers, Innovation Managers, Customer Service managers, Logistieke managers en bedrijfsleiders van bedrijven die hun globale logistieke keten willen digitaliseren/automatiseren.

Programma

Programma

 • Impact of e-commerce on Warehouse Operations @ BME, Genk - 15 oktober 2020
  BME is dé Limburgse e-fulfilment speler bij uitstek, die vanuit een flexibele digitale end-to-end integratie, inzicht kunnen geven over alle verschillende verkoopkanalen en klanten op maat kunnen bedienen vanuit één operatie. Naast een sterke focus voor digitalisatie hebben zij veel aandacht voor transparantie en efficiëntie vermits beide een grote impact hebben op de klantentevredenheid!
   
 • Automating inventory management with RPA @ Power Tools Distribution, Hoeselt - 15 april 2021
  Power Tools Distribution in Hoeselt is hét wereldwijde distributiecentrum van Atlas Copco voor industriële gereedschappen en reserve-onderdelen. Om ervoor te zorgen dat aan de toenemende verwachtingen van de klanten in de verschillende business areas voldaan kan worden, is een verdere digitalisatie van alle logistieke processen noodzakelijk. Op die manier willen we niet alleen onze efficiëntie en transparantie verbeteren, maar ook als supply chain ons klaar maken voor bijvoorbeeld E-commerce. Tijdens deze sessie krijgen de deelnemers een unieke blik op de Supply chain of the future vanuit het standpunt van een Zweedse multinational!
   
 • Augmented Reality @ H.Essers, Genk - 6 mei 2021
  H.Essers is dé referentie op vlak van innovatieve warehouse-oplossingen. Ze investeren constant in de digitale transformatie van hun warehouses. Hoe zij dit allemaal stroomlijnen en waar de prioriteiten liggen, kom je te weten tijdens deze sessie. We focussen tijdens deze sessie op Augmented reality waarbij er een demo voorzien wordt van een reeds geïmplementeerde technologie.
   
 • Automated guided & Self-driving vehicles @ Toyota, Willebroek - 20 mei 2021
  Hoe werken AGV's/SDV's en kunnen ze geïmplementeerd worden als integrale oplossing in uw huidige interne transport? Hoe kunnen AGV's/SDV's uw huidige infrastructuur leren kennen en kunnen ze reageren op veranderingen in de omgeving? Verschillende modellen afhankelijk van de operatie worden besproken en er wordt dieper ingegaan op het behalen van de meest optimale benutting van de verschillende voertuigen!
   
 • Wrap-up session @ DHL, Zaventem - juni 2021 
  De meeste bedrijven hebben geen gebrek aan innovatieve ideeën. Wél ontbreekt het vaak aan een gestructureerde werkwijze om deze uit te werken in een plan dat realiseerbaar is. In deze sessie vertalen we de opgedane kennis en inspiratie naar concrete acties om de digitale transformatie van je warehouse te boosten!
   
 • Impact of 5G on Logistic Processes (ism. Ericsson) @ Atlas Copco, Wilrijk - 10 juni 2021
  Atlas Copco lanceerde in maart als één van de eerste bedrijven in België een eigen 5G-netwerk op zijn productiesite in Wilrijk in samenwerking met Ericsson. Het 5G netwerk stelt hen in staat om onder meer bewegende machines zoals AGV's met elkaar te verbinden en de productieprocessen te versnellen. Dit stelt hen in staat om de overgang naar Industry 4.0 te versnellen zowel in smart production als in smart warehousing!
   
 • Big data analytics & AI @ TVH, Waregem - 24 juni 2021
  TVH is gekend als de one-stop shop voor onderdelen en accessoires voor material handling, industriële en landbouwmachines. Met een warehouse met maar liefst 775 000 items in voorraad en 42 000 000 gekende referenties is digitalisering en doorgedreven automatisatie van hun Warehouse een absolute noodzaak! Tijdens deze sessie geeft TVH hun visie op de implementatie van big data analytics en AI en  hoe deze technologieën kunnen bijdragen tot hun onberispelijke customer service.
   
 • Robotics & Automation  @ Omwille van confidentialiteitsredenen kan de naam van het eerste gastbedrijf enkel gedeeld worden met de deelnemers - 9 september 2021
  Tijdens deze sessie wordt een duidelijk framework gepresenteerd door het DHL Innovation Center. DHL geeft ons hun toekomstvisie en geeft een unieke inkijk in hun innovation funnel de komende jaren. Aan de hand van de Logistics Trend Radar creëren we een innovatieve mindset om optimaal het programma te kunnen starten.
   
 • Warehouse Management System @ Hyundai, Tessenderlo - 23 september 2021
  Het Europese hoofdkwartier van Hyundai Construction Equipment Europe bevindt zich in Tessenderlo. Hyundai Construction Equipment is één van de leiders op de Europese markt voor bouwmachines en vorkheftrucks. In 2017 werd een gloednieuw magazijn (omvang 13.000 vierkante meter) en de Hyundai Training Academy in gebruik genomen!
Inspiratie

In deze sessies willen we ondernemingen inspireren en oriënteren op gebied van Smart Warehousing. We tonen cases en demo's die illustreren wat mogelijk is zodoende je zelf gemakkelijker een vertaalslag kan maken naar je eigen business case. In deze sessies staat ervaringsuitwisseling niet centraal zoals in onze netwerken. Heb je zelf veel ervaring rond smart warehousing en wel nood aan ervaringsuitwisseling? Dan kan Plato Logistiek misschien wel een meerwaarde zijn... 

Praktisch

Lidmaatschap van deze businessclub staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders te sturen.

De plaatsen zijn beperkt! First come, first served.

Interesse of inschrijven?

filip.vanderhoydonks@voka.be; +32 477 49 87 07 

DHL Logo

Contactpersoon

Filip Vanderhoydonks

Adviseur innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Voka - leden: € 1.800

Niet-leden: € 2.200

2e persoon van hetzelfde bedrijf:
€ 1.400

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo