Skip to main content
Map

Business Club Innovatie

Weet jij waar de echte innovatie-pioniers mee bezig zijn? Om als bedrijf voorop te blijven op de rest, is het belangrijk om ogen en oren open te houden. Business Club Innovatie geeft inzicht in toonaangevende innovatieve bedrijven en hun strategieën, maar biedt je tegelijk ook een persoonlijk ontwikkelingstraject.

De Business club innovatie is een begeleidingstraject voor zij die door middel van innovatie willen groeien. Het traject bevat een mix van collectieve en individuele momenten om een optimaal klankbord te bieden voor jouw veranderingsplannen.  

Wat mag je verwachten?

 • Intake om jouw innovatiedoel scherp te zetten in samenwerking met VLAIO
 • Opstart- en eindsessie focust zich op jouw individueel actieplan onder leiding van experten
 • 10 inspirerende bezoeken met inkijk in hun veranderingstraject en financiering*
 • Een groep van 15 deelnemers als Raad van Advies, bovenop de expertenpool van innovatiepartners
 • Mogelijkheid tot adviesmomenten met de Limburgse Voka innovatie ambassadeurs
 • Screening mogelijkheden om jouw project financieel te steunen samen met VLAIO bedrijfsadviseurs
   

*Een collega mag steeds je plek overnemen in functie van interesse.

Klik hier om te zien hoe Bert Panis de Business Club Innovatie inspireert voor de continue innovatie bij Ebema.

Programma 2020 - 2021

Programma

 • Kick-off @ Corda Campus - 29 oktober 2020
  Tijdens deze sessie gebruiken we jouw individueel innovatiedoel als basis voor je individueel actieplan. Daarnaast krijg je een rondleiding doorheen de meest innovatieve plekjes van de Corda Campus. Een plek waarbij alles draait rond groeien door innovatie. 
   
 • Co-creatieB4Plastics - 19 november 2020
  Sinds 2018 vertwintigvoudigde het aantal co-creatieprojecten over de hele wereld. In 2018 bundelde B4Plastics tijdens het co-creatieproject van VLAIO ‘TriggerPlastics’ de krachten met het Nederlandse InnoCabs. B4Plastics ontwikkelt en produceert ecologische plastics uit lokale bronnen zoals (groen)afval. Dit deden zij als antwoord op de veranderende wetgeving m.b.t. het verminderen van afval en verduurzamen van verpakkingen.
   
 • Business model innovatie @ Bewel & iLumen - 21 januari 2021
  Bewel is er in geslaagd de derde grootste werkgever en het grootste productiebedrijf van Limburg te worden o.w.v. hun business model innovatie, gestart vanuit een sociale ingeving naar een klantgericht maatwerkbedrijf vandaag. Zij doen dit door vele samenwerkingen. Zonnepaneel expert iLumen toont hoe hun samenwerking met Bewel een middel is om in Vlaanderen te produceren en concurrentieel te blijven.
   
 • Innovatie structureren @ Verhaert - 11 maart 2021
   
 • ProductinnovatieTokai Optecs - 20 mei 2021
  Tokai Optecs realiseert de dunste brilglazen ter wereld in Tienen. Naast continue ontwikkeling, staan hoogtechnologische productieprocessen centraal in hun bedrijfsvoering, dat bewijst de media-aandacht voor de speciale brilglazen die niet aandampen. Vandaag werkt de brilglazenfabrikant aan een nieuwe productinnovatie: elektrische brilglazen. Benieuwd hoe zij erin slagen om continu nieuwe materialen te ontwikkelen en met wie zij samenwerken?
   
 • Slimme geconnecteerde productenOctinion - 24 juni 2021
  Octinion heeft de ambitie om wereldleider te worden op vlak van landbouwrobotica. Zij zijn gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling en ontwikkelden een volledig autonome aardbeiplukrobot, gestuurd door artificiële intelligentie.
   
 • Customization @ Bioracer - 15 september 2021
  Bioracer geeft ons zicht in hoe customization ervoor zorgde dat ze meedraaien in de top van de sportwereld. We krijgen inzicht in hun strategie en visie voor de toekomst én vooral de weg er naartoe.
   
 • Transformatie naar digitale fabriek @ Duracell - 21 oktober 2021
  Duracell won de 'Factor of the Future Award'. Ze geven ons inzicht in hun uitdagingen in de organisatie. Deze leadsite, de enige productiesite in Europa, gebruikt machine learning om steeds realtime data te gebruiken voor de bijsturing van hun productieproces.
   
 • Digitale aansturing/QRM - Industrie 4.0 @ Provan - 18 november 2021
  Om de doorlooptijd te verkorten en zich flexibeler op te stellen naar de klant zonder kwaliteitsverlies, koos Provan enkele jaren geleden voor Quick Response Manufacturing. Hierdoor kunnen ze papierloos werken en mensen op de productievloer digitaal aansturen waardoor zij aanzienlijk veel kosten konden besparen. Provan, winnaar van de 'Factory of the Future Award', levert 'tailor made metal solutions' en richt zich op totaal projecten.
   
 • Duurzaamheid @ Encon - 2 december 2021
  Het hoofdkantoor van Encon, “Infinity”, is energetisch een van de meest duurzame bedrijfsgebouwen van de wereld en heeft tal van troeven om het welzijn van de medewerkers te verhogen. Encon is een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met oplossingen om duurzamer te worden: helpen om toekomstgericht te ondernemen en meer groei te realiseren, zodat ze met een gerust hart succesvol kunnen zijn mét impact voor de maatschappij.
   
 • Raad van Advies voor individuele actieplannen @ T2-Campus - januari 2022
  In deze sessie vertalen we de opgedane inspiratie naar concrete acties om de strategische innovatie van je onderneming te boosten. In functie van noden worden nog bijkomende individuele adviesmomenten georganiseerd. Als afsluiting van de sessie krijg je een rondleiding in de demonstratie- en testruimtes van T2-campus op Thor park, een inspirerende plek die technologie ademt.
Programma 2022 - 2023

Programma start najaar 2022. Meer info volgt.

Doelgroep

Deze innovatieclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, R&D managers, designers, ingenieurs, ... 

Tijdens de Business Club ondervind je aan den lijve enerzijds strategische veranderingen, maar laat het anderzijds ook toe om anderen binnen het bedrijf te betrekken.

Praktisch
 • Iedere sessie vindt plaats van 16.00u tot 20.00u bij het bedrijf. Tijdens elke sessie is er een toelichting over hun innovatiestrategie en een rondleiding. Tot slot is er ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling tijdens een afsluitend diner ter plekke.
 • De intake en adviesmomenten worden in overleg met de deelnemer gepland.

De plaatsen zijn beperkt! First come, first served.

vlaio

Contactpersoon

Sebastien Conings

Senior adviseur ondernemingen

Wanneer

Prijs

Voka-leden : € 1.950

Niet-leden : € 2.650

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Nieuwe ontwikkelingen in andere sectoren vormen ineens inspiratie om je eigen activiteiten te herbekijken.

Van containerbegrip naar multitool voor je onderneming.

LI - RECORE