Skip to main content
Map
  • Limburg
  • From Phd To SME: een opleidingstraject van UHasselt en Voka

From Phd To SME: een opleidingstraject van UHasselt en Voka

Voor dit nieuwe initiatief slaan Voka – KvK Limburg en UHasselt de handen in mekaar en willen we een brug slaan tussen de academische wereld en de private bedrijfswereld.

Ongeveer 90% van de doctoraathouders in België zet hun carrière buiten de academische wereld voort. Zakelijke carrières verschillen van academische: in het bedrijfsleven werken mensen doorgaans in snel veranderende contexten, nemen aanzienlijke risico's, richten zich eerder op houding dan op kennis en werken samen met verschillende soorten profielen.

UHasselt en Voka - KvK Limburg slaan de handen in elkaar voor het exclusieve ‘Van PhD tot KMO’-programma, dat als doel heeft bruggen te slaan tussen de onderzoekswereld en KMO’s. Twaalf doctorale en postdoctorale onderzoekers krijgen de unieke kans om meer te leren over hoe een KMO wordt geleid en om deze kennis direct in de praktijk om te zetten.

De deelnemers krijgen de kans om ervaring uit eerste hand (leiderschap, cultuur, …) op te doen in een Vlaamse KMO om hun wervingspotentieel te vergroten en hun overgang naar de bedrijfswereld te vergemakkelijken. Bovendien krijgen de deelnemende KMO’s de mogelijkheid om een brok kennis in huis te halen wat resulteert in een onafhankelijke en verfrissende kijk op de bedrijfsvoering – en wie weet passen hun vaardigheden en interesses beter bij het bedrijfsleven dan ze ooit zelf hadden overwogen!
 

Praktische opdracht in een KMO

Na elke module wordt de theorie in de praktijk gebracht in vaste groepen van 4 deelnemers. Elke groep wordt gekoppeld aan een KMO. Op basis van gesprekken met de CEO en andere functionarissen binnen het bedrijf, zullen de deelnemers advies geven en een actieplan opstellen om de strategische en operationele uitdagingen van de KMO te overkomen.

De 3 KMO's, geselecteerd door Voka - KvK Limburg, zijn bedrijven die momenteel een strategische herziening ondergaan, of die midden in een reorganisatie zitten als gevolg van snelle groei, of ... Wat deze bedrijven gemeen hebben, is de behoefte aan externe input, kritische feedback en nieuwe ideeën.

De 3 groepen doctorale en postdoctorale onderzoekers worden gekoppeld aan een respectievelijke KMO tijdens de Kick-off op 20/10 en dit op basis van een vooraf vastgelegde methodiek. Op deze manier kunnen we zorgen voor een optimale heterogeniteit en complementariteit binnen de verschillende groepen.
 

Infosessie

De infosessie zal doorgaan in de week van 14 september. Definitieve data volgen nog.
Wil je graag al meer informatie? Contacteer onze collega Filip Vanderhoydonks. Hij helpt je graag verder. 

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?