Skip to main content

Family Business Center

  Het Family Business Center helpt familiebedrijven op weg naar een succesvolle overdracht. Onderzoek leert dat 25% van alle familiebedrijven binnen de 5 tot 10 jaar een overdracht verwacht en dat de helft van deze bedrijven vandaag nog geen plan van aanpak heeft.

  Wij helpen je graag op weg om het traject voor jouw familie(bedrijf) uit te stippelen.

  dummy

  Familio

  In Familio brengen we de verschillende generaties van het familiebedrijf samen in een concreet begeleidingstraject. Hierdoor kunnen we het reilen en zeilen van een familiebedrijf vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Door verschillende generaties samen te brengen, kunnen we tevens de overdracht bij een toekomstige generatiewissel vlotter en sneller laten verlopen. Dit alles met het oog op het veilig stellen van de toekomst van het familiebedrijf. De doelgroep van dit traject zijn familiale ondernemers waarvan de kind(eren) wil(len) opvolgen.

  Lees meer

  dummy

  Familieraad

  (De) weg van de keukentafel naar een familieraad. We brengen generaties van het familiebedrijf samen in een concreet, op maat en academisch onderbouwdbegeleidingstraject.

  Lees meer

  dummy

  Familiecharter

  Het Familiecharter is een unieke formule waar familiebedrijven, samen met experten en andere familiebedrijven, een familiecharter schrijven op maat van het eigen bedrijf. Het Family Business Center probeert zo haar steentje bij te dragen om de Limburgse familiebedrijven hier te laten verankeren.

  Lees meer

   

  dummy

  Nextgen Community

  Ben je gezegend als volgende generatie van een familiale onderneming? Nextgen Community bestaat uit een kortlopende opleiding van 5 sessies waarin potentiële opvolgers van een familiebedrijf samenkomen om het overnameproces vanuit hun perspectief te bekijken. De deelnemers zijn allen kandidaat-opvolgers in familiebedrijven. 

  Lees meer

   

  dummy

  Nextgen Growth

  Groeitraject voor de familiale opvolger die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze tweedaagse ontdekken we samen waar onze sterktes en verlangens liggen en leren we deze te vertalen naar de werkvloer en familie. Issues worden bespreekbaar gemaakt en er is ruimte voor ervaringsuitwisseling.

  Lees meer

  dummy

  Plato Next Generation

  Ben je opvolger binnen het familiebedrijf? Heb je nood aan een klankbord? Dan is Plato Next Generation wat je zoekt! Deel kennis en ervaringen met gelijkgestemden en groei als ondernemer.

  Lees meer

  dummy

  Family Business Happening

  Tijdens een inspirerend event - specifiek voor familiale opvolgers & overdragers - staan we stil bij een aantal relevante thema’s voor het verder uitbouwen & continueren van het familiebedrijf. 

  Lees meer

  dummy

  Transitio

  Elke bedrijfsleider denkt vroeg of laat na over de toekomst van zijn bedrijf. Zal er familie zijn die het overneemt? Zal het verkocht worden aan iemand van buiten het bedrijf of misschien wel aan een paar managers? Middels het begeleidingstraject Transitio, worden (potentiële) overlaters gecoached om hun bedrijf ‘transfer ready’ te maken. Deelnemers krijgen inzichten in de verschillende aspecten die een toekomstige overdracht succesvol kunnen maken. Opdat ze beter gewapend zijn voor de toekomstige beslissingen, zal een eventuele verkoop of overdracht succesvoller en vlotter verlopen. 

  Lees meer

  De Wissel

  De Wissel

  Tijdens De Wissel leggen we de nadruk op de continuïteit en de professionalisering van bedrijven. De Wissel is een gloednieuw evenement voor elke eigenaar-ondernemer die nadenkt over opvolging en overname, al dan niet met een familiaal karakter. 

  Lees meer

  dummy

  Familiale opleidingen

  De Familiale opleidingen bieden ondernemers een leerrijke vorming waarbij experts aan het woord worden gelaten. De onderrichte topics handelen over familiaal ondernemen en ondersteunende onderwerpen.

  Klik hier voor ons opleidingsaanbod 

   

   

   

   

  FBC     Logo

  Contactpersonen

  Axelle Henrard

  Directeur eigenaars-ondernemers

  Edith Magyar

  Adviseur eigenaars-ondernemers

  Ellen Olislagers

  Senior adviseur eigenaars-ondernemers

  Carolien Houbrechts

  Adviseur eigenaars-ondernemers

  Christiaan Vanheusden

  Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

  ING
  Logo Mensura
  Proximus
  SD Worx
  Logo KPMG
  Logo Hands
  Logo G4S
  Logo JAM
  Ethias
  Trixxo