Skip to main content
Map

ABN Cleanroom Technology

  • 03/06/2019

wie is ABN CLEANROOM TECHNOLOGY?

ABN Cleanroom Technology, opgericht in 1996, is een ontwerp-, constructie- en commissioningbedrijf gespecialiseerd in cleanroom activiteiten in het veld van health care, biotechnologie, micro-elektronica, farmacie, automotive en voedselverwerking.
Als Europees toonaangevende innovator in het leveren van Industry 4.0 Connected Cleanrooms maken we cleanroom technologie betaalbaar. Niet zozeer de investeringskost daalt sterk, maar veel belangrijker: de Total Cost of Ownership.
De claim van ABN Cleanroom Technology ‘We’ve already pre-engineered your cleanroom’ is onze leuze doorheen alles wat we doen. We staan bekend om onze modulaire en pre-engineering cleanroomconcepten die leiden tot een verhoogde energie-efficiëntie en betrouwbaarheid (VIX concept), maar ook tot snelheid in cleanroomprojecten.

 

Innovaties

Het innovatieve en gepatenteerde VIX-concept van ABN Cleanroom Technology is ontworpen met het oog op energiebesparing in cleanroom faciliteiten en het verlagen van de Total Cost of Ownership. Het VIX-concept vindt zijn oorsprong in het Latijn, waar ‘VIX’ de betekenis heeft van ‘bijna niets’ en hiermee verwijst naar haar extreem lage energieconsumptie en energiekost. VIX is een volledig pre-engineered concept dat modulariteit van onze cleanroom projecten tot in de hoogste graad ondersteunt.
Doorheen de jaren werd duidelijk dat het gebruik van cleanrooms steeds vaker een tijdelijk iets is. Sommige bedrijven hebben tijdelijk behoefte aan een cleanroom, andere bedrijven geven er de voorkeur aan om klein te beginnen, maar met de mogelijkheid om later uit te breiden. De huidige cleanroommarkt is er een waar bedrijven die nood hebben een eerder kleine of tijdelijke cleanroom noodzakelijk gevestigd zijn als incubatie van universiteiten of wetenschapsparken. Het gevolg voor deze bedrijven is dat er geen gemakkelijke verplaatsing of uitbreiding van hun cleanroom faciliteit mogelijk is. 
We merkten dat modulariteit in deze sector een innovatief alternatief biedt voor conventionele cleanrooms in ruimtes die een zekere flexibiliteit vereisen op vlak van luchtreinheid, uitbreidbaarheid en locatie. De ontwikkeling van onze mobiele cleanroom SteriCube met het VIX-concept past bijvoorbeeld perfect in deze visie van pre-engineered en modulair denken.
 

Corporate venturing

Om competitief te blijven in deze cleanroom markt vormen bovenstaande innovaties wel de juiste basis, maar zagen we ook dat het nodig was om ons business model te richten op services en niet te concurreren op het niveau van producten. Om deze reden zijn we enkele jaren geleden een transformatie gestart naar Connected Industry 4.0 Cleanrooms door middel van Corporate Venturing. 
Deze Corporate Venturing aanpak houdt in dat we intens samenwerken met een IIOT scale-up omdat we als bedrijf niet alleen van binnenuit kunnen innoveren. De bron van innovatie die voortvloeit uit deze IIOT samenwerking zorgt ervoor dat we het tempo van de snel veranderende markt kunnen bijhouden. 
Door voortdurende connectiviteit met de cleanrooms wordt het mogelijk om gegevens te verzamelen over de efficiëntie en het gebruik van de cleanroom en om onmiddellijk te handelen wanneer iets dreigt te gebeuren (predictief onderhoud). We kunnen op deze manier de levenscyclus van de cleanroom optimaliseren.